Hirdetés
Magyarország

Jól kezdett a megtizedelt Győr Mersinben, de végül érvényesült a török fölény

CBK Mersin - SERCO UNI Győr 75-63 (15-26, 24-9, 17-13, 19-15)

Euroliga, 6. forduló
Mersin, Servet Tazegul Spor Salonu

CBK Mersin: Williams 14, Kiss 5/3, Mabrey 20/12, Cornelius 8, Iagupova 16/9. Csere: Yalcin, Gulcan 2, Epoupa 2, Yaya, Atas 6, Studer 2.

SERCO UNI Győr: Dubei 13/3, Török 11/3, Goree 11/9, Bach 11, Slocum 5/3. Csere: Hegedűs 2, Dombai 10.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Az Euroliga 6. fordulójában a SERCO UNI-Győr 75-63-as vereséget szenvedett a CBK Mersin otthonában.

A mérkőzés elején Marina Mabrey triplájával a Mersin került előnybe, de ezt követően nem sokat kellett várni és 5-5-nél Bach Bogi büntetőjét követően már egyenlített a Győr. Cyesha Goree triplájával 8-5-nél a vezetést is átvették a mieink. Rendkívül jó ritmust kapott el a Győr, az első negyedben a 17 mezőnykísérletükből 11-et értékesítettek Cziczás László tanítványai. Az utolsó négy percben 14-11 után meg is ugrott a több kulcsjátékosát nélkülöző magyar csapat. Dombai Réka, Dubei Debóra és Török Ági volt eredményes. Az első szakaszt éppen Dubei Debóra duplája zárta, amivel 26-15-nél kétszámjegyűre nőtt a differencia. A második negyedben Cyesha Goree triplájával 29-17-nél pedig kialakult a mérkőzés legnagyobb győri előnye.

Fotó: FIBA.Basketball

Az első negyedben nem érte el a 24%-ot a Mersin mezőnymutatója. Várható volt, hogy ezen emelni fognak a folytatásban. Marina Mabrey és Alina Iagupova vezetésével ezt meg is tették, így gyors felzárkózásba kezdett a házigazda. Az ukrán játékos triplájával 29-22-nél mindössze 7 pont választotta el a csapatokat. Erre Bach Bogi még válaszolt, de amikor Elizabeth Williams-t is elkezdte megtalálni a Mersin, olvadásnak indult az előny. Három és fél perccel a nagyszünet előtt Marina Mabrey büntetőjével egyenlített a házigazda, majd 35-33-nál a vezetést is átvették. A félidő hajrájában még betalált Hegedűs Janka, de Alina Iagupova büntetői zárták az első 20 percet. A 39-35-ös félidő azt jelentette, hogy nyolc perc alatt 22-6-os sorozatot produkált a Mersin. A mieinknél Bach Bogi 9, Dombai Réka 8 pontnál járt. A törököknél Marina Mabrey 10, Alina Iagupova 9 egységnél. A harmadik negyed első találatát Dubei Debóra szerezte, de ezt követően 8-0-val erősítette meg a vezetését a Mersin. Éppen Kiss Virág duplája alakította 46-37-re az eredményt.

Fotó: FIBA.Basketball

A harmadik negyed feléhez érkezve Török Ági 5 pontja még visszahozta a mieink esélyeit. Sőt, Dubei Debóra duplája után 48-44-nél teljesen nyílt lett a meccs. Erre viszont Kiss Virág triplája érkezett válaszul. Nem sokat kellett várni és 56-46-nál a mérkőzés során először elérte a 10 egységet a török előny. Bach Bogi két büntetőjével zárult a harmadik negyed, így 56-48-ról vágtak neki a csapatok az utolsó 10 percnek. Itt Marina Mabrey és Alina Iagupova tripláival erősíttette meg vezetését a Mersin és onnantól – bár nagyon sok volt még vissza – nem igazán lehetett kérdés a hazai siker. Az utolsó öt perchez közelítve a 20 pontot is elérte a differencia. Cyesha Goree törte meg a győri kosárcsendet öt fontos ponttal. Győzelmi esélyek ugyan nem mutatkoztak, de becsülettel küzdött a Győr és nem engedte el a végjátékot. Destiny Slocum és Dubei Debóra tripláival sikerült szépíteni, így végül egy tisztes 10 pont környéki vereség körvonalazódott. A Mersin 75-63-as sikert aratott a Diamond Miller, Kristine Anigwe és Ruff-Nagy Dóra nélkül felálló Győr ellen.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés