Hirdetés
Magyarország

Jól sikerült a digitális átállás az MTK utánpótlásánál:

:

Hirdetés

A Google Classroom segítségével digitálisan zajlik a képzés az MTK utánpótlásánál. A klub hivatalos honlapja erről a munkáról közölt összeállítást.

Egy darabig próbálkoztak az MTK Budapest női kosárlabda-szakosztályának edzői azzal, hogy miután a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége március 17-én lefújta az idényt, és az összes bajnokságot befejezettnek nyilvánította, edzéseket tartsanak azoknak, akik szeretnének élni a lehetőséggel, de hamar kiderült, hogy a koronavírus-járvány elharapózása miatt ez az út sem járható – olvasható a klub honlapján.

Úgyhogy első körben azt javasolták a szakvezetők, hogy a lányok – kicsik, nagyok egyaránt, most aztán igazán nincs különbség a korosztályok között – sétáljanak sokat a napon, vagy kocogjanak, kerékpározzanak… Aztán lett konkrétabb koncepció. A Google rendszerét hívták segítségül, a Classroomot, amelyet oktatásra találtak ki, de mint kiderült, a kosárlabda tanítására is tökéletesen megfelelő: van webes felülete, de IOS- és Android-alkalmazása is. Kezelése egyszerű, mindkét irányba működik, csoportosan kezelhető. Minden korcsoportnak lett egy saját „kurzusa”.

Sikersztori! Sikerült belelkesíteni a lányok többségét, most már csak fenn kell tartani

– így Konta Gyula, az amatőr felnőttcsapat edzője, a rendszergazda.

Az edzők delegálják napról napra a feladatokat, videókat: labdás, erősítő, kondicionális gyakorlatokat. Ezt visszakérik képben, videóban, kommentben. Hétről hétre teszteket adunk ki versenyre, jobbnál jobb videók, képek jönnek vissza.

Fotó: MTK.hu

Hirdetés