Hirdetés
Archivum

Jól sikerült az amerikaiak elsõ meccse:

:

Hirdetés

Az amerikai válogatott 100-62 arányban verte Kínát elsõ felkészülési mérkõzésén. Az olimpiai címvédésre készülõ együttesben öt játékos is kétszámjegyû pontot szerzett.

USA – Kína 100-62 (29-21, 23-12, 26-16, 22-11)

Legjobb dobók:

USA: Catchings 19, Moore 15, Fowles 12, Whalen 11

Kína: Zengyu Ma 20, Gao Song 10, Li Shanshan 10

Vasárnap hajnalban lejátszotta elsõ felkészülési mérkõzését az Egyesült Államok olimpiai válogatottja. Az amerikaiak egy közös edzéssel álltak ki a két hete a tengerentúlon készülõ kínai csapat ellen, de az összeszokottság hiánya csak az elsõ negyedben érzõdött. A kínaiak szerezték az elsõ pontot, majd erre Taurasi válaszolt egy triplából. Egy negyed után végül 29-21-re vezettek csak a hazaiak.

A második negyedben aztán beindult az amerikai gépezet. A játékrész eleje 14-6-os hazai futást hozott. Ekkor Catchings remekelt, 15 perc játék után 5 labdaszerzésnél tartott. A szünetben pedig már 52-33-ra vezetett Geno Auriemma csapata. A harmadik és a negyedik szakaszban folyamatosan nõtt a különbség a két gárda között. A harmadik negyedet 26-16-ra, a negyediket 22-11-re hozták a hazaiak. A 100. pont 2.9 másodperccel a lefújás elõtt született meg, akkor Whalen passzából Parker volt eredményes.

Az amerikaiak a palánkok alatt domináltak. A lepattanókért folytatott harcot 35-17-re nyerték és a festékbõl 60 pontot szereztek, míg a kínaiak csak 20-at. Egy hatalmas taktikai húzása volt a találkozón Auriemmának. Egy alkalommal Seimone Augustus, Swin Cash, Angel McCoughtry, Maya Moore és Diana Taurasi összeállításban szerepelt a válogatott, ami azt jelentette, hogy minden poszton nagyjából azonos magasságú játékost láthattunk.

Az amerikaiak legeredményesebbe a 19 pontos Tamika Catchings volt, de Maya Moore is 15 pontig jutott. „Amikor mindössze egy közös edzés után lépünk pályára, nem várható szép játék. A kínai egy nagyon fegyelmezett csapat és megnehezítették a dolgunkat. Azt gondolom, hogy a mai mérkõzésre kitûzött céljainkat elértük.” – fogalmazott a lefújás után Geno Auriemma.

Hirdetés