Hirdetés
Archivum

Jól sikerült Louice Halvarsson visszatérése:

:

Hirdetés

A hazánkban is hosszabb idõt eltöltõ klasszis magas játékos Louice Halvarsson lett Svédországban a helyi profi liga az SBL Dam küzdelmei alkalmával az “Év centere”.

Fotó: basketligandam.se

Fotó: basketligandam.se

Sopronban, illetve a PINKK-nél megforduló Louice Halvarsson több mint két év kihagyás után 2018-ban tért vissza. A hosszú kihagyása egy súlyos sérülésbõl indult, majd a rehabilitáció ideje alatt férjével úgy határoztak, hogy családalapításba kezdenek. Lapunkban is írtunk arról, hogy közösen kávézót nyitottak és ezt követõen egy ifjú taggal is bõvült a család. Halvarsson egészséges gyermeknek adott életet.

Halvarsson azonban nem hagyott fel a profi pályafutásával sem. Elõbb a válogatottban lépett pályára az Eb-selejtezõk alkalmával. Itt nagy médiafigyelmet kapott, hogy Amanda Zahui-val ütõképes párost alkothatnak, mely a szerb-lett közös rendezésû kontinenstornán is sokáig repítheti a svédeket. Emellett pedig tavaly tavasszal a svéd másodosztályból a Wetterbygden Sparks csapatát segítette feljutáshoz.

Az elsõ osztályba is követte a Wetterbygden Sparks-ot Halvarsson és szerencsére az egészsége engedte, hogy a teljes alapszakaszt tudja teljesíteni. Végül 20 mérkõzésen 17.7 pont és 10.3 lepattanó lett az átlaga, amivel kiemelkedett a mezõnybõl. Ez hozta meg számára az egyéni elismerést. A Sparks 7 gyõzelemmel és 13 vereséggel a 8. helyen zárta az alapszakaszt. A negyeddöntõben az elsõ A3 Basket Umeå gárdájával mérkõznek.

Hirdetés