Hirdetés
Magyarország

Jól sikerült Tóth Franka visszatérése:

:

Hirdetés

Korábban már beszámoltunk arról, hogy az ELTE-BEAC Újbuda színeiben egy év kihagyás után visszatért Tóth Franka. Eddig három találkozón lépett pályára a fiatal tehetség.

Tóth Franka 2018-ban az U18-as válogatottal Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett, azt megelőzően pedig az U17-es Világbajnokságon negyedik helyezett csapatnak is oszlopos tagja volt. Ebben a felfelé ívelő pályafutásban a lehető legrosszabbkor jött a tavaly októberi súlyos sérülés. Mint ismert, a bal térdében szenvedett keresztszalag-szakadást. A visszatérésnél azonban úgy tűnik, hogy a korábbi erősségei megmaradtak Tóth Frankának és már az első mérkőzésein eredményes játékot mutatott.

Az ANB Piros csoportjában a debütáláskor, a DEAC DSI elleni 93-43-as siker alkalmával 25 perc alatt 16 pont, 8 lepattanó és 6 gólpassz került a statisztikai lapjára. Egy héttel később a Tatabánya 79-59-es legyőzésekor pedig 22 perc alatt 17 pontot, 6 lepattanót és 4 gólpasszt jegyzett. Az élvonalbeli bemutatkozáskor a TFSE-től elszenvedett 77-75-ös vereség során 20 perc alatt 8 pontot, 4 lepattanót és 3 gólpasszt ért el.

“Jól érzem magam, tettre készen.” – fogalmazott Tóth Franka az ELTE-BEAC Újbuda minap megjelent videós összeállításában. “Izgatott voltam, igen. Szerintem normális is, ilyen hosszabb kihagyás utáni pályára lépésnél.” – idézte fel az elmúlt heteket a fiatal játékos, aki azt is hangsúlyozta: úgy néz ki, egyelőre minden rendben van. “Óvatosan és okosan átgondolva, de mindent csinálok. Szeretném azt hinni és azt mondani, hogy minden rendben van.”

A TFSE elleni találkozó után Tóth Franka vett részt a BEAC játékosok részéről a kötelező sajtótájékoztatón és ezen úgy fogalmazott: kijelenthetem, hogy megéreztük a vérszemet. “Átbeszéljük a hibáinkat és megnézzük, hogy mit tudunk javítani a következő meccsre. Ez a “vérszem” mindenkiben ott van és remélem, hogy sokáig bennünk is lesz.” – egészítette ki gondolatait a klub videójában, majd hozzátette: sok apró hibát vétett a BEAC, amit egy ilyen szoros meccsen nem engedhet meg magának és ez okozta a vereséget.

Szombaton a BEAC az utolsó 2019-es mérkőzését a PEAC ellen vívja. “A saját hibáinkat, amit meccsről meccsre elkövetünk, kell javítani és hajtani védekezésben keményen. A lepattanózás és az eladott labdák számát kell megváltoztatni a megfelelő irányba. A lepattanókat növelni, az eladott labdákat csökkenteni.” – emelte ki Tóth Franka, hogy miben látja a további előrelépés kulcsát.

Visszatért Tóth Franka

Hirdetés