Hirdetés
Archivum

Jól szerepeltek az elmúlt évad magyarországi légiósai Ausztráliában:

:

Hirdetés

A jegyzettebb bajnokságok közül elsõként Ausztráliában avattak gyõztest a 2017/2018-as szezonban. Az elmúlt hétvégén zárult ugyanis az ausztrál profi liga a WNBL idei küzdelemsorozata. A WNBL csatározásai során két olyan játékos teljesítményét követhettük, akik az elmúlt évadban még hazánkban szerepeltek.

A Sopronnal bajnoki címet szerzõ Cayla George hazájában is aranyérmet ünnepelhetett. A késõbbi bajnok Townsville Fire játékosa volt, melynek színeiben 10.5 pont, 9.3 lepattanó és 2.2 gólpassz átlaggal teljesítette az évadot. Hat mérkõzésen ért el dupla-duplát. December közepétõl január közepéig akadt egy jobb sorozata, ahol egymás után nyolc találkozón ért el kétszámjegyû pontot. Csapata nagy hajrával ekkor az alapszakasz második helyéért harcolt. Utóbb kiderült, hogy pályaelõny nélkül is kivívták a döntõbe jutást.

A DVTK-t erõsítette az elmúlt szezonban Louella Tomlinson, aki hazájában idén a Melbourne Boomers alakulatában kapott lehetõséget a bizonyításra. Végül a WNBL második helyezettjénél 4.4 pont, 3 lepattanó és 1.7 gólpassz lett az átlaga. Kisebb sérülés miatt október 27-én mutatkozott be a csapatban és november végétõl kapott több lehetõséget Tomlinson. A legjobb meccsét a Townsville Fire ellen játszotta még november végén, amikor 8-ból 6 mezõnykísérlete sikeresnek bizonyult.

Hirdetés