Hirdetés
Archivum

Jól tartotta magát a Gyõr a Bourges otthonában:

:

Hirdetés

A sérült Quanitra Hollingsworth nélkül is remekül tartotta magát a Gyõr története elsõ idegenbeli Euroliga mérkõzésén. Fûzy Ákos csapata 6 perccel a lefújás elõtt mindössze 66-61-es hátrányban volt. A francia bajnok csak a végjátékban tudta felõrölni a gyõrieket, a vége 87-68 lett.

Története elsõ idegenbeli Euroliga mérkõzésére készült szerdán a Gyõr. Fûzy Ákos csapata annak a Bourges-nak a vendége volt, mely egykoron uralta a sorozatot, de az utóbbi években már nem tudott harcba szállni a végsõ gyõzelemért. Ennek ellenére igen komoly játékérõt képvisel Valérie Garnier csapata, mely ellen bravúr lett volna a gyõzelem.

Mindkét szakvezetõnek a sérülések miatt kellett átvariálnia az alapcsapatát. A Bourges alakulatában, ahogy a beharangozónkban is írtuk, nem léphetett pályára Celine Dumerc és Jennifer Digbeu sem. Igaz az idei évadban elõször Catherine Joens és a héten nem edzõ Styliani Kaltsidou is ott volt a kezdõben. A Gyõrnél a Gdynia ellen sérülten is parádézó Quanitra Hollingsworth nem szerepelhetett, de már elutazott Franciaországba a társaival Edita Sujanova.

Jól kezdett a Gyõr és az extra napot kifogó Nagy-Bujdosó Nóra duplája után az elsõ negyed felénél már 13-6-ra vezettek Fûzy Ákos tanítványai. Ekkor Valérie Garnier-nek idõt kellett kérnie, aminek gyorsan meglett az eredménye. A negyed utolsó percéhez érkezve már a hazaiak jártak elõrébb. 10 perc után 19-18-as francia vezetésrõl árulkodott az eredményjelzõ.

A második negyed elején gyorsan magához ragadta a kezdeményezést a Bourges, 4 perc után 30-24-re léptek el. Ekkor azonban Nagy-Bujdosó és Simon is betalált, így 32-30-nál újra ott loholt ellenfele nyakán Fûzy Ákos hölgykoszorúja. A félidõ elõtti másfél perc a hazaiaknak sikerült jobban, így 20 perc után 39-34-re vezettek a gallok.

A harmadik negyed elején Kaltsidou és Amant vezetésével pillanatok alatt 48-34-re léptek meg a hazaiak. Ekkor eldõlni látszott a csata, de a játékrész végjátékában Nagy-Bujdosó egy triplával és Ciglar egy duplával gondoskodott róla, hogy a negyedik szakaszra is maradjanak nyitott kérdések.

A negyedik etapot 58-49-es állásról várhatták a felek, majd Brown duplája után már 60-49-es elõnyben volt a Bourges. Aztán folytatódott a harmadik etap végén kialakult sorminta. Ismét Ciglar és Nagy-Bujdosó volt eredményes és szépen lassan 10 ponton belülre ért a Gyõr. Montgomery duplája után 64-58-nál pedig kifejezetten látótávolságban volt a magyar együttes. A nagy felzárkózás csúcspontja Ciglar triplája után 66-61-nél érkezett el. Ezt követõen azonban már érvényesült a Bourges fölénye és rutinja. Az utolsó 6 perc 21-7-es hazai futást hozott, így a mérkõzés vége 87-68 lett.

A Gyõr remekül tartotta magát, elsõsorban Montgomery 22 pontjának és az egykoron a Bourges színeiben is szereplõ Nagy-Bujdosó 20 pontjának köszönhetõen. A hazaiaknál a dupla-duplát (22 pont, 11 lepattanó) elérõ Styliani Kaltsidou emelkedett ki, de ponterõs játékot mutatott Miyem (17 pont) és Joens (16 pont) is.

Eredmény
Bourges Basket – UNI Seat Gyõr 87-68 (19-18, 20-16, 19-15, 29-19)

Statisztika

Hirdetés