Hirdetés
Archivum

Jól tartotta magát a Gyõr Jekatyerinburgban:

:

Hirdetés

Pénteken megkezdõdött a Jekatyerinburg hagyományos szezonnyitó tornája az UMMC Cup. A nyitó napon a gyõriek megszorongatták a házigazdát, míg az Orenburg 5 ponttal verte az USK Prahát.

Telt háznyi publikum elõtt, látványos külsõségek közepette kezdõdtek meg az UMMC Cup küzdelmei. A Jekatyerinburg az idei évadban most mutatkozott be hazai közönség elõtt. Az elhúzódó WNBA szezon miatt az oroszok nincsenek könnyû helyzetben, október és január között több hullámban csatlakozik a kerethez a tengerentúli különítményük. Sztárokból azonban így sem volt hiány, az orosz válogatottak mellett Quanitra Hollingsworth, Silvia Dominguez és Sandrine Gruda is pályára lépett.

Nagyon jól kezdte a mérkõzést a Gyõr. Fûzy Ákos csapata egyáltalán nem volt megilletõdve, gyorsan magához ragadta a kezdeményezést és a végül 14 pontig jutó Kublina vezérletével az elsõ etap végén 21-17-re vezetett. A második szakaszra rendezték a soraikat a hazaiak. A 26 pontos Gruda, a 20 pontos Petrakova és a 10 pontos Dominguez vezette orosz gárda gyorsan egyenlített, majd a szünetre 37-28-ra lépett el.

A harmadik etap elején a Jekatyerinburg ízelítõt adott abból, hogy a tétmérkõzéseken mit várhatnak tõlük a szurkolóik. Egy 11-2-es futással indították a negyedet és ezzel 48-30-as elõnyre tettek szert. Fûzy Ákos idõkérése után fordult a kocka és a Gyõr is produkált egy 14-4-es sorozatot, amivel 52-44-re zárkózott fel. 30 perc játék után pedig mindössze 56-44-re vezettek az oroszok. 

A negyedik negyedre elsõsorban a palánk alatt felõrlõdött a Gyõr. A Jekatyerinburg végül 36-23-ra nyerte a lepattanókért folytatott csatát. Ekkor megugrott a differencia a két gárda között és a hazaiak elõnye a 25 pontot is elérte. A Jekatyerinburg végül 78-55-ös gyõzelmet aratott, de a Gyõr az elsõ és a harmadik negyedre büszke lehet.

A statisztikai lapra pillantva szembetûnõ, hogy a gyõriek több gólpasszt osztottak ki, ami elsõsorban a 32 percet játszó Hurst érdeme, ha egy kicsivel is, de jobban dobták a triplákat, illetve a büntetõket is pontosabban értékesítették, mint a hazaiak. Fûzy Ákos ügyelt a játékpercekre is, Hurst kivételével 25 percnél senki sem játszott többet.

A másik ágon az Orenburg és az USK Praha csapott össze. A csehek a gyõriekhez hasonlóan játékból jöttek a tornára, sõt még nehezebb helyzetben is voltak, miután nem kedden, hanem szerdán vívtak bajnoki rangadót. A prágaiak ennek ellenére végig jól tartották magukat. Az Orenburg a szünetben 34-26-os elõnyben volt, de a harmadik etapban végig 10 pont alatt tudott maradni a cseh bajnok. A 16 pontos Danilochkina vezette orosz csapat végül 77-72-es gyõzelmet ünnepelhetett.

A torna fináléjában, így a Jekatyerinburg és az Orenburg csap össze. A harmadik helyért a Gyõr és az USK Praha mérkõzik.

Eredmények

UMMC Jekatyerinburg – Hat Agro UNI Gyõr 78-55

Nagyezsda Orenburg – ZVVZ USK Praha 77-72

Hirdetés