Hirdetés
Magyarország

Jól tartotta magát a PINKK holland riválisa ellen:

:

Hirdetés

A Liepajában zajló EWBL torna második napján a PINKK Pécsi 424 85-69-re alulmaradt az Orange Lions gárdájával szemben.

Fotó: EWBL

Kedvezőtlen előjelekkel várta a PINKK az összecsapást, hiszen gyomorproblémák érték el a csapat egy részét. Ahogy azt a beharangozónkban is kiemeltük, az Orange Lions a holland szövetség speciális projektje. A felnőtt és korosztályos válogattakból összeállított csapatukkal a játékosaik számára a nemzetközi rutinszerzést szeretnék biztosítani. Szerdán extra dobóteljesítménnyel nyertek pontgazdag meccset. Ott folytatták a PINKK ellen, ahol abbahagyták és öt perc alatt 15-2-re léptek el. A pécsiek azonban időben megfogták a meccset jó védekezésre építve és a negyed végére 20-15-re visszajöttek.

Fotó: EWBL

A második etapban 22-19-ig tartott a felzárkózás a pécsiek számára, majd 6-8 pont környékén állandósította előnyét a holland együttes. A félidő hajrára a PINKK-nek sikerült jobban, 40-36-ra is visszajött Marossy Gergely együttese. A statisztika a 42-36-os nagyszünetben reális képet adott a meccsről: Shenita Landry 9, Tenyér Zsófia és Vári Zita 7-7- pontnál járt. A hollandoknál a Bettonvill-ikerpár tagjai remekeltek. A PINKK jobban szedte a lepattanókat, de a hét eladott labda joggal okozhatott fejfájást.

Fotó: EWBL

A döntést a harmadik negyed hozta el. A játékrész elején a lélektani 10 pontra növelte előnyét a holland gárda és innentől ezt őrizték. Szücs Lilla és Zsilinszki Lilla nélkül beszűkült a PINKK rotációja. Ekkor már a hollandok sebessége jobban érvényesült. Az utolsó három percben két triplájuk is célt ért, így a záró szakasznak 68-53-ról futottak neki a felek. Az utolsó 10 percben is nagyot harcolt a PINKK. Kiegyenlített játékot hozott ez a negyed és végül így alakult ki a 85-69-es végeredmény. Landry 24 ponttal és 11 lepattanóval dupla-duplát ért el. Vári Zita 13 pontot jegyzett.

Eredmény

Orange Lions – PINKK-Pécsi 424 85-69 (20-15, 22-21, 26-17, 17-16)

Statisztika

Hirdetés