Hirdetés
Archivum

Jól védekezõ francia csapat sikere Sopronban:

:

Hirdetés

A Villeneuve-d’Ascq 72-62-es gyõzelmet aratott Sopronban az Euroliga 7. fordulójában. A második félidõben védekezésben kiemelkedõt nyújtó francia csapat összességében kézben tartotta az irányítást. Nagyot küzdött a Sopron, de ezen az estén a szûkös rotációs lehetõségek megmutatkoztak.

Sopronban az utolsó Euroliga meccs óta Binta Drammeh sérülése miatt csökkentek a rotációs lehetõségek, ráadásul ezen a találkozón Fegyverneky Zsófiát is hátráltatta egy betegség. Nem indult jól a mérkõzés, 10-4-es sorozattal kezdtek a franciák. Ezt azonban álomszerû percek követték. A Sopron 15-3-as szériával válaszolt és ezzel 19-13-as elõnyt alakított ki. A második negyednek 24-17-rõl vágtak neki a csapatok. Yvonne Turner, Aleksandra Crvendakic és Sara Krnjic is betalált a játékrész elején, így többször 9 ponttal vezetett a Sopron. A franciák az olimpián is villogó Epoupa vezéreltével kezdték meg a felzárkózást és 33-33-nál utol is érték a magyar csapatot. Nem kevés vitatható ítélet borzolta a kedélyeket ebben a szakaszban, több kétes labda is a vendégekhez került. A félidõig már egyik gárda sem tudott ellépni, így 20 perc után 39-37 állt az eredményjelzõn. A statisztikát nézve a lepattanókban 26-20-ra vezetett a Sopron, de a 14 eladott labda az Euroligában 20 perc alatt sok.

A harmadik negyedre védekezésén tovább szigorított a francia csapat. Nem tudott könnyû pontokat szerezni a Sopron, hét percet kellett várni az elsõ találatra. Cayla George tett vissza egy lepattanót, de ekkor már 47-39-re vezettek a vendégek. Alina Iagupova nem remekelt a lille-i csapatban, de a francia válogatott játékosaik az évad egyik legjobb Euroligás teljesítményét szállították. Gomis és Ayayi triplából volt eredményes, amivel már 10 egység felett alakult a differencia. Fegyverneky Zsófia találata zárta le a harmadik etapot. A negyedik negyednek 57-46-ról vágtak neki a csapatok. Ezen szakasz elején is Fegyverneky villant, 9 pontnál közelebb azonban nem sikerült kerülni. Epoupa 19, Gomis és Ayai 16-16 ponttal zárt a vendégeknél. A legnagyobb elõnyük 70-52-nél 18 egység volt. A Sopron tartását dicséri, hogy a végjátékban sikerült közelebb kerülni. Minden pontnak lehet ugyanis jelentõsége a végelszámolásnál. A 72-62-es vereség alkalmával soproni együttesen Turner 17, George 16 ponttal zárt, míg Sara Krnjic leszedett 16 lepattanót. Folytatás jövõ héten a CCC Polkowice ellen, amikor nagyon sok kérdésre választ kaphatunk a tavaszi nemzetközi szereplést illetõen.

Eredmény
UNIQA Sopron – Villeneuve-d’Ascq 62-72 (24-17, 13-22, 9-18, 16-15)Statisztika

Híreink követhetõek Facebook, Twitter és Instagram oldalunkon!

Hirdetés