Hirdetés
USA

Jön a 2024-es WNBA Draft:

:

Fotó: WNBA

Hirdetés

Hétfőről keddre virradóra rendezik a 2024-es WNBA Draftot. Kivételes generáció lép a profik közé. Többek között Caitlin Clark, Angel Reese, Kamilla Cardoso vagy éppen Cameron Brink személyében olyan feltörekvő tehetségeket láthatunk, akik nem csak a pályán értek el kiemelkedő eredményeket, de a pályán kívül is óriási figyelmet generáltak a sportágnak.

Az egyetemi kosárlabda rekordnézettséget ért el az elmúlt szezonban. Ha a WNBA nem is álmodhat olyan számokról, mint az egyetemi kosárlabda, de joggal bíznak abban, hogy a most fellépő új generáció segítheti a liga népszerűsítését.

Az nem lehet kérdés, hogy az első helyen Caitlin Clark fog elkelni a Brooklyn Academy of Music legendás színpadán megrendezésre kerülő játékosbörzén. Ennek megfelelően az Indiana Fever színeiben kezdi profi karrierjét.

A második választástól kezdve azonban nagy sakkozás jöhet. Másodikként és negyedikként a Los Angeles Sparks választ. A többség arra számít, hogy Kamilla Cardoso és Cameron Brink személyében két magasat visznek el. Velük nem csak Nneka Ogwumike hiányát tudnák pótolni, de tovább erősödhet a festékben a csapatuk.

A harmadik helyen a Chicago Sky választása jön, akik Kamilla Cardoso esetleges megszerzésével átírhatják a Sparks számításait, de nem zárható ki, hogy a Tennessee növendéke Rickea Jackson vagy éppen az LSU sztárja Angel Reese lesz a befutó. Idén is kerülhet a top5-be UConn növendék. Aaliyah Edwards-ot a legtöbb szakíró az 5. helyre várja és így Dallasba kerülhet.

Lehetne a végtelenségig találgatni. Egy azonban biztos, hogy a meghívottak névsorából már következtethetünk arra: az első két körben kik kelhetnek el.

A 2024-es WNBA Draft eseményeit kedden 1 óra 30 perctől a WNBA közösségi felületein, Facebook-on, X-en (Twitter) és Instagramon is percről percre követhetjük.

A választási sorrend

A meghívott játékosok névsora:

Hirdetés