Hirdetés
Archivum

Jön a bronzcsata mindent eldöntõ mérkõzése:

:

Hirdetés

Pénteken 17 órától rendezik  Zalaegerszegen a 2019-es bronzcsata sorsdöntõ harmadik mérkõzését. A ZTE NKK fogadja a CMB Cargo UNI Gyõrt. Két sok tekintetben ellentétes találkozó után megjósolhatatlan, hogy mit hoz a harmadik összecsapás.

Minden elõzetes várakozáshoz felnõ fordulataiban a 2019-es bronzcsata, mely eddig két idegenbeli gyõzelmet hozott. A nyitányon 74-68-as gyõri siker született Zalaegerszegen, míg a második találkozón 69-49-re nyert a ZTE riválisa otthonában. A második találkozón kedden egy nagyon éles ZTE-t láthattunk. Túlzás nélkül a legjobb tavaszi meccsét játszotta Gáspár Dávid együttese. Jól kezelte a tétet a zalaegerszegi gárda. Remekül sikerült felépíteni a motivációs bázist, ami hatékony támadójátékkal párosult, miközben védekezésben ezúttal elmaradtak azok a kisebb kihagyások, amik az elsõ találkozón nehéz helyzetbe hozták a csapatot. A ZTE a duplákat tekintve a 44 mezõnykísérletébõl 24-et értékesített. Emellett 33-27-re nyerte a lepattanócsatát és a 18 gólpasszt is ki kell emelni.

Ha olyan szemmel követjük a bajnokságot, hogy a magyar játékosok miként szerepelnek, mennyire minõségi a hozzájárulásuk a csapatukhoz, akkor külön öröm Pusztai Petra teljesítménye. A 18 pont, 4 lepattanó, 4 szerzett labda egy ekkora téttel bíró találkozón kiemelkedõ. Mellette Maltsi 15 pontja, Parker 14 pont, 7 lepattanója és Ndiba dupla-duplája (10 pont, 12 lepattanója) mutatja a gyõri meccs meghatározó produkcióit. Ritkán látni olyat, hogy egy párharcban két összecsapás között egy idegenbeli fellépésre fel tud frissülni fejben egy gárda. Azért méltatjuk ennyire itt a felvezetésben a ZTE-t, mert ezért minden elismerést megérdemel. Éppen a Gyõr tett idén hasonlót, amikor a negyeddöntõ és az elõdöntõ során kétszer is rendezte a sorait.

A gyõri csapat ezúttal nem tudott olyan pontos lenni, mint a rájátszás eddigi mérkõzésein. Az áprilisi nagy menetelés könnyen lehet, hogy nem múlt el nyomtalanul. Fizikálisan és mentálisan holtponthoz érkezhetett a látottak alapján Milos Pavlovic gárdája. Ezt mutatja, hogy a duplákat tekintve 55 kísérletbõl 21 lett sikeres, míg a triplák terén 14-bõl 2. Ehhez jött a 11 eladott labda és az elveszített lepattanócsata. Reshanda Gray ettõl függetlenül ismét extrát hozott a 19 pont, 14 lepattanójával. Az, hogy a duplákat tekintve a 16 kísérletébõl 9 utat talált a gyûrûbe, külön kiemelést érdemel. Nagyon sok múlt eddig azon a rájátszásban, hogy Gray mellé kik léptek elõre. Kedden Artemis Spanou-tól érkezett még ponterõs teljesítmény. Elsõsorban a védekezésbeli kihagyások okozhattak igazán fejfájást a gyõri szakmai stábnak. Viszonylag kevés szerzett labdája volt a Gyõrnek és nem tudott könnyû pontokat sem elérni, ami a tavaszi sikerek alkalmával nagyon sokat hozott.

Rengeteg a kérdõjel a sorsdöntõ harmadik találkozó elõtt. Ahogy azt sokszor elmondtuk, játékban sok újat már nem tudnak egymásnak mutatni a felek. Mindkét csapatot határozott védekezés jellemzi, miközben komoly értékei vannak a festékben és a külsõ sorban egyaránt. Többen is elõ tudnak lépni vezérré. Elsõsorban a frissesség és a mentális tényezõk, versenyzõi adottságok dönthetnek. A ZTE joggal építhet a keddi sikerélményére, míg a Gyõr esetében megvan a rutin ahhoz, hogy egy ilyen meccsre rendezze a sorait. Ráadásul egyedüliként az idei évadban a hazai mezõnybõl van élménye arról, hogy miként lehet behúzni egy sorsdöntõ harmadik meccset idegenben.

Hirdetés