Hirdetés
Archivum

Jön a Fenerbahce – Galatasaray elõdöntõ 5. meccse:

:

Hirdetés

Sorsdöntõ ötödik felvonásához érkezik a Fenerbahce és a Galatasaray török bajnoki elõdöntõje. Óriási csatára van kilátás. Mindössze egyetlen dolog biztos: szombaton este már tudni fogjuk, hogy mely gárda lesz a Cukurova ellenfele a 2019-es fináléban.

Fotó: fenerbahce.org

Fotó: fenerbahce.org

A Fenerbahce és a Galatasaray presztízscsatájában elõzetesen is kiélezett küzdelemre lehetett számítani, de a párharc minden várakozást felülmúlt eddig. Az elsõ meccset magabiztosan nyerte a Fener, de a másodikon már a Galata dominált. A csapatok 1-1-rõl költöztek a Galatasaray otthonába. Itt az elsõ találkozót behúzták a hazaiak, amivel 2-1-es elõnyre tettek szert. Szerdán zsúfolt ház elõtt és óriási várakozások közepette a párharc lezárásáért léptek pályára. A Galata azonban nem bírta el a terhet és a Fener Bria Hartley nélkül is 57-49-es gyõzelmet aratott.

Nehéz felvezetni az ötödik mérkõzést, hiszen az eddigi négy mind-mind teljesen más forgatókönyv szerint zajlott. Érdemes megnézni a Galata otthonában lejátszott elsõ találkozót, ami a harmadik felvonás volt a párharcban. Ott a hazaiak extrán védekeztek, amihez kiemelkedõ dobóforma párosult. Különösen a hat triplát és a szinte hibátlan büntetõzést kell hangsúlyozni. Eközben a Fener távolról a 18 kísérletébõl mindössze hármat értékesített és hét büntetõt is elszórtak. Az egész párharcra jellemzõ, hogy magas posztokon fölényben játszik a címvédõ. Ugyanakkor azon a délutánon második esélybõl szinte képtelenek voltak betalálni.

A negyedik meccsre Valerie Garnier váltott és a második idegenbeli fellépésük alkalmával nem Bria Hartley, hanem Cecilia Zandalasini került be a keretbe. A bizalmat 16 ponttal és 5 lepattanóval hálálta meg az olasz zseni. Egyértelmûen jobban bírta mentálisan ezen találkozó terhét Fener, miközben totálisan leblokkolt a várakozásoktól a Galata. A címvédõ értékesített nyolc triplát és remek volt az összhang a pályán, amit a 17 gólpassz is mutat. Zandalasini mellett Canitez és Plum villogott. A Galatanál eközben a játék beszûkült arra, hogy az Abdi, Macaulay, Jefferson triót tömték meggondolatlanul labdákkal.

A szombat délutáni sorsdöntõ találkozót nézve nagyon sok múlik azon, hogy a festékben eddig domináló és hazai pályán szereplõ Fener mennyire tud a magassági fölényébõl profitálni. Ha jönnek a pontok második esélybõl és ismét elsül a kezük triplából, akkor nagy favoritok. Igaz, a török viszonyokra jellemzõ néhol túlzó érzelmek és várakozások, a telt háznyi fanatikus ultra biztatása sokszor a  hazai csapatot jobban megfogja, mint az aktuális vendéget. A Galatának védekezésben egyértelmûen rendezni kell sorait. Még egyszer nem kaphatnak nyolc triplát és támadásban is nagyobb összhangra lesz szükségük. Az biztos, hogy lekerült róluk a nyomás és ez akár egyfajta felszabadultságot is hozhat.

Hirdetés