Hirdetés
Archivum

Jön a magyar-olasz csata második felvonása:

:

Hirdetés

Szerdán kerül sor a 3×3-as Világbajnokság utolsó napjára, mely során a negyeddöntõktõl folytatódik a torna. A magyar válogatott Olaszországgal mérkõzik 16 óra 40 perctõl.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

Ez egy ilyen hét nõi kosárlabdában, hiszen a párhuzamosan zajló mindkét nagy világversenyen az olaszokkal találkozunk az egyenes kieséses szakasz nyitányán. Bízzunk benne, hogy ezúttal más lesz a forgatókönyv, mint tegnap este és a végén a mieink örülhetnek.

A 3×3-as Világbajnokságon a csoportkör nagy meglepetést nem hozott. Érezhetõen kettészakadt a mezõny, láthattunk kifejezetten jól felkészített, jó szerkezetû európai csapatokat. Ezen gárdák jutottak a negyeddöntõbe. Mögöttük akadtak olyanok, melyek még nagyon az út elején járnak. Egy Világbajnokság 20 csapatos mezõnyében azonban ez természetes.

A magyar válogatott összességében egy biztató csoportkört teljesített. Éppen a nyitó meccsen jöttek szembe az oroszok és ekkor lényegesen magasabb szerkezetû csapatot sikerült megszorongatni. Utána pedig minden rivális ellen megmaradt a koncentráció. Egy csapat felkészültségét mindig az árulja el legjobban, amikor a nagy tudáskülönbség mellett rendezett meccseken is végig tudja tartani a motivációját, koncentrációját.

Az olaszok veretlenül nyerték a D-csoportot. Nekik igazán nehéz meccsük sem volt, a csehek elleni rangadót 10 ponttal hozták. Az olaszok hasonló erényeket mutatnak, mint a mieink. A 20 legjobb dobó között három olasz játékos is található, amely azt mutatja, hogy nem egy kiemelkedõ teljesítményben, hanem kiegyensúlyozott csapatban gondolkoznak. Az élõképes közvetítés alapján egy jól küzdõ, jó szellemiségû társaság. Nem ismeretlenek, hiszen már Nantes-ban játszottunk velük felkészülési meccseket.

Hirdetés