Hirdetés
Magyarország

Jön a második felvonás a Galatasaray ellen:

:

Hirdetés

Csütörtök 14 óra 30 perctől a Novomatic Arénában újra összecsap a Sopron Basket és a Galatasaray. Az Euroliga 5. fordulójából előrehozott mérkőzés lesz.

Kedden, amely sorsolás szerint az Euroliga 2. fordulójába kiírt találkozó volt, 69-66-os sikert aratott a Sopron. Egy rendkívül küzdős mérkőzés kerekedett, melyre elsősorban nem a szép játék miatt fogunk emlékezni. Óriási fegyvertény, hogy a Sopron elérte azt a szintet: ilyen találkozókat is meg tud nyerni. Ez a nemzetközi versenyképesség egyik fontos fokmérője. Ráadásul az első buborékhoz hasonlóan most is elmondható, hogy mindig volt, aki fel tudott lépni vezérként és döntő pillanatokban lendített a csapaton.

Ha a statisztikákat nézzük, akkor nagy különbség nem mutatkozott a felek között. A Sopron 62 mezőnykísérletből 28-at értékesített, míg Galata 63-ból 27-et. A mienknek 13-ból 11, míg a vendégeknek 9-ből 7 büntető talált utat a gyűrűbe. A Galatasaray-ról sokszor kiemeltük, hogy ők az eddigi 12 török bajnoki mérkőzésükön 84 pontot átlagoltak és kifejezetten komoly támadóerővel rendelkező keretet alakítottak ki. Szerencsére ezen erényeiket nem tudták kihasználni. A soproni védőmunkát dicséri az is, hogy például Courtney Williams a 15 mezőnykísérletéből mindössze négyet értékesített. Egyetlen olyan bajnoki meccse volt idén, amikor megállt négy mezőnykosárnál. Igaz, akkor csak 17 percet töltött a pályán és 10 kísérlete volt. Anete Steinberga és Mercedes Russell lépett fel a helyére a vendégeknél.

A Sopron az első két mérkőzésen kiválóan dobott távolról. Ezúttal a 19 triplakísérletből mindössze 2 talált utat a gyűrűbe. A lepattanócsatát viszont 38-31 arányban meg tudta nyerni a magyar együttes és azzal, hogy Tina Krajisnik a festékből extra ponterős teljesítménnyel segítette társait, nem lett végzetes, hogy leperdültek a gyűrűről a távoli kísérletek. Ki kell emelni Glory Johnson-t, hiszen a keddi tökéletesen szemléltette azt, hogy a nemzetközi eredményességhez miért kell ilyen kaliberű játékosokat segítségül hívni. Nem hibázott dobást, három vállalása mezőnyből – közte egy kulcsfontosságú tripla – és két büntetője ért célt. A második esélyből elért találatok (10-7) és a gyorsindításos pontok (12-0) szintén a Sopron javára billentették a mérleg nyelvét.

Jelena Brooks a soproni klub honlapjának úgy fogalmazott, hogy csütörtökön nehezebb mérkőzésre számít. Nagy kérdés, hogy miként alakul a játék képe. Kedden a két csapat eladott 28 labdát és megállt 45%, illetve 43%-os mezőnymutatónál. Ez az irány összességében kedvező a Sopronnak. Az teljesen egyértelmű, hogy nem lehet cél úgymond dobópárbajba kerülni a riválissal. Mindkét csapat nyolc napon belül – múlt szerda óta – a negyedik tétmérkőzését vívja. Meghatározó lehet, hogy melyik oldalnak sikerült jobban a regenerálódás. A kedden látottakra lehet építeni és a Sopron bízhat a csapatjátékában, kiváló védekezésben.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés