Hirdetés
Európa

Jön a második felvonás az Euroliga negyeddöntő párharcaiban:

:

Fotó. FIBA.Basketball

Hirdetés

Az Euroliga negyeddöntő párharcok második meccseit rendezik rendezik pénteken. Minden párban a magasabban rangsorolt együttes került előnybe, így a keddi győztesek már a Final Four-ért játszanak, azokon a találkozókon alulmaradók pedig saját közönségük előtt az esélyeik életben tartásáért küzdenek.

18 órától a Sopron Basket a Fenerbahce együttesével mérkőzik. Az összecsapáshoz készítettünk részletes beharangozót, állandó szakértőnk Károlyi Andrea is megosztotta várakozásait és a klub videós riportjából Böröndy Vivi gondolatait is megismerhettük. A párharc előtt átfogó összeállításban mutattuk be a Fener kiemelkedő keretét.

19 órától rendezik a Valencia és a Famila Schio találkozóját. Ebben a párban volt a legtovább szoros az első meccs. Az utolsó öt perc 16-2-es futásával döntött a Schio. A valenciai hiányzók közül Cristina Ouviña továbbra sem játszhat, Alba Torrens szereplése kérdéses. Utolsó pillanatos döntés lesz a spanyol klub tájékoztatása szerint. Az, hogy a végére elfogyott a Valencia Ouviña és Torrens hiányában, benne volt a pakliban. Számtalan kihívással küzd a Schio is, de azért ne felejtsük el: a döntő futás alkalmával a Mabrey, Sottana, Howard, Keys, Ndour ötös csinált 12-2-t az utolsó percekben. Ők olyan rutint és minőséget képviselnek, aminek köszönhetően az olaszok joggal bíznak egy történelmi sikerben. Először juthatnának Euroliga Final4-ba.

20 órától rendezik a Bourges – Mersin csatát. Itt végig vezetve nyert a Mersin, de a Sopron isztambuli vendégjátékához hasonlóan csalóka az eredmény. Három negyeden át meg tudta valósítani elképzeléseit a Bourges és a 10 pontos határon mozgott a meccs. Náluk is nagy kérdés, hogy három napon belül ezt újra meg tudják-e ismételni és képesek-e kitolni a negyedik szakaszra is. Roberto Iniguez óriási bizalmat szavazott az első találkozón a Laura Cornelius, Elizabeth Williams, Chelsea Gray, Tiffany Hayes, Aleksandra Crvendakic ötösnek. Több, mint 22 percet ebben a felállásban játszottak. Úgy tűnik, hogy a spanyol szakember szerint ez a legideálisabb és ha őszinték akarunk lenni: ez valóban egy nagyon komoly ötös. Ilyen minőség nincs a bourges-i keretben, de a teltházas Prado falai között egy szervezetten játszó Bourges tud kellemetlen perceket okozni nekik.

Zárásul 20 óra 30 perctől jön a Salamanca – USK Praha találkozó. A legnagyobb talány ez a párharc. A kedden látottak alapján az USK Prahának kötelező lenne lezárnia a negyeddöntőt pénteken este. A játék minden elemében riválisuk fölé nőttek. Ugyanakkor rettenetesen nehéz elképzelni, hogy a Salamanca – mely prágai fellépése előtt sorozatban 18 meccset nyert meg – a fantasztikus közönségének támogatása mellett annyira gyorsan megadja magát, mint kedden. Védekezésben is messze elmaradt tudásától a Salamanca és támadásban is mindössze 33,3%-os mezőnymutatóval (20/60) zártak. Az USK Praha talán a legjobb arcát mutatta. A meghatározó játékosaik mind felnőttek a feladathoz. Közülük is Brionna Jones egészen extra volt 18 ponttal, 13 lepattanóval, 2 gólpasszal és 2 szerzett labdával.

Menetrend

Március 17., péntek

18:00 Sopron Basket – Fenerbahce Alagoz Holding
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-0 a Fenerbahce Alagoz Holding javára.

19:00 Valencia Basket Club – Beretta Famila Schio
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-0 a Beretta Famila Schio javára.

20:00 Tango Bourges Basket – CBK Mersin Yenisehir Bld
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-0 a CBK Mersin Yenisehir Bld javára.

20:30 Perfumerias Avenida Salamanca – ZVVZ USK Praha
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-0 a ZVVZ USK Praha javára.

Hirdetés