Hirdetés
Magyarország

Jön a második forduló:

:

Hirdetés

Szerdán immár a második fordulóra kerül sor a hazai élvonalban. Hat mérkőzést követhetünk.

A klubok felvezető videói ITT láthatóak.

A játéknap 17 óra 30 perctől a Sopron Basket és az UNI-Győr – MÉLY-ÚT megyei rangadójával indul. Korábban a szakvezetők megosztották lapunkkal a találkozóval kapcsolatos várakozásaikat. Mindkét együttes győzelemmel kezdett. A Sopron egy erős negyedik negyeddel kerekedett a Csata fölé a fővárosban, míg a Győr hazai pályán egy kifejezetten jó ritmusú találkozón múlta felül a TFSE-t. A csapatok két felkészülési mérkőzést is játszottak egymással, így már közvetlen tapasztalattal rendelkeznek a másik játékáról.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd 19 óra 30 perctől lép pályára a Vasas Akadémia otthonában. Mindkét csapat sajnálatos sérülésekről adott tájékoztatást. A Vasasnál Radócz Fanni mellett Sara Heljic is kivált magas poszton. Szekszárdi oldalon pedig ujjsérülést szenvedett Zala Friskovec és a WNBA szezon után nem 100%-os Erica McCall sem. Az állapotát a tengerentúli leletek alapján a Szekszárd is elemzi. Az első mérkőzésükön a felek sikerélményt szereztek. A Szekszárd a PEAC-ot múlta felül, míg a Vasas a PINKK otthonában tudott nyerni.

Az Aluinvent DVTK a VBW CEKK Ceglédet fogadja 18 óra 30 perctől. A DVTK a BEAC otthonában kezdett győzelemmel. Tekintve, hogy például Kristine Vitola és Chanel Mokango azon a találkozón játszott először együtt és mennyi hiányzója volt a DVTK-nak a felkészülés alatt, a miskolciak szemszögéből az a legfontosabb, hogy így is elérték a sikert. A Cegléd a ZTE ellen joggal bízhatott a rutinjában és ez egy helyenként kifejezett látványos, ponterős teljesítményben mutatkozott meg. Nagy figyelmet kaptak nyáron a Ceglédre érkező minőségi légiósok, akik igazolták erejüket. A DVTK számára érdekes lehet majd, hogy mennyit lépnek előre az összjátékokban, míg a CEKK-nél az, hogy egy jóval erősebb rivális ellen is tudnak-e a szombatihoz hasonlóan érvényesülni.

A TFSE-MTK és a Ludovika-FCSM Csata 19 órától vív fővárosi rangadót. Mindkét csapat alulmaradt a nyitányon. A TFSE-t a győri meccs alatt sérülések hátráltatták, de még a negyedik negyedben is volt egy felzárkózásuk. A Csata számára a hiányzók ismeretében a Sopron ellen az a három negyed a maximum, amit ki lehetett hozni a csapatból. Az teljesen egyértelmű, hogy az egyik fél megszerezi majd az évad első győzelmét, aminek lélektanilag nagy jelentősége lesz. Érdemes azt is figyelni, hogy ez egy olyan párosítás, ahol egyik klub sem nemzetközi kupázott. Tehát a tartós heti kétmeccses ritmus nem volt eddig jellemző, ami az erőforrásokkal való gazdálkodást meghatározza.

Két párosításunk maradt még. 18 órától a PEAC-Pécs fogadja a PINKK-Pécsi 424-et. Itt is alulmaradt mindkét fél a nyitányon, de mennyire más benyomásokkal. A PEAC bőven találhat pozitívumokat a szekszárdi vereségben. Erről Csirke Ferenc egy televíziós interjúban is beszélt. A PINKK viszont a Vasas ellen sok hibával játszva maradt alul. A PEAC-nál Szücs Réka, a PINKK-nél Daugile Sarasukaite személyében sérült egy meghatározó játékos. A 19 órakor kezdődő ZTE NKK – ELTE-BEAC Újbuda összecsapás pedig sok mindent megmutathat. A ZTE számára azt, hogy egy közvetlenebb riválisnak számító csapattal mennyire lesz versenyképes. A DVTK ellen jó benyomást tevő BEAC-nál pedig láthatjuk, hogy ezúttal egy esélyes pozícióból milyen teljesítményt nyújt.

Menetrend

17:30 Sopron Basket – Uni Győr MÉLY-ÚT
18:00 PEAC-Pécs – PINKK-Pécsi 424
18:30 Aluinvent DVTK – VBW CEKK Cegléd
19:00 TFSE-MTK – Ludovika-FCSM Csata
19:00 ZTE Női Kosárlabda Klub – ELTE BEAC Újbuda
19:30 Vasas Akadémia – Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés