Hirdetés
Archivum

Jön a második nap a 2019-es Eb-n:

:

Hirdetés

Pénteken újabb nyolc mérkõzéssel folytatódik a 2019-es nõi kosárlabda Európa-bajnokság. A magyar válogatott 18 óra 30 perctõl lép pályára Olaszország ellen. Részletes beharangozónk ITT olvasható. Az alábbiakban nézzük röviden, hogy mely találkozókra érdemes még figyelni.

Fotó: KSS.rs

Fotó: KSS.rs

Az A-csoportban a házigazda Lettország a nyitó napon elszenvedett váratlanul sima veresége után Ukrajna ellen javítana. Nem lesz könnyû dolguk bár az is igaz, hogy az ukránoknak is meg kell találni a 38 pontos Alina Iagupova mellett a szerepeket, mert ez az egyszemélyes játék szintén nem elõremutató. A britek extrát hoztak a társ-házigazda lettek ellen és így nagy önbizalommal készülhetnek a spanyolokra, akikkel egy héttel ezelõtt felkészülési meccsen egylabdás végjátékot alakítottak ki. A spanyolok hatékony játékkal profin lehozták az ukránok elleni találkozót. Egy címvédõnek így kell kezdeni, de a britek komolyabb ellenállást kifejtve értékes erõfelmérõt jelenthetnek.

A B-csoportban a svédek a csehek ellen folytatnák remeklésüket. Nem lehet elég alkalommal méltatni a svéd szurkolókat, akik fantasztikus hangulatot varázsoltak Rigában. Amanda Zahui pedig megmutatta, hogy bár múlt héten még nehezen találta helyét, de szépen beilleszkedett. A klasszisával és a társak hatékony hozzájárulásával ez a svéd csapat esélyes. A csehek nagyot küzdöttek a franciák ellen, de ilyen hiányos összeállításban Stefan Svitek tanítványaitól óriási bravúr lenne a gyõzelem. A jó benyomást keltõ és szervezett franciáknak eközben kötelezõ a gyõzelem Montenegró ellen, akik bántóan keveset mutattak a nyitó napon. Ennyi hibával, 23 eladott labdájuk volt, ennyire pontatlanul és dekoncentráltan egy Eb-n nem szabad játszani.

A C-csoportban válogatottunk 18 óra 30 perctõl lép pályára Olaszország ellen. A részletes beharangozónk ITT olvasható. Ezt megelõzõen pedig a két elsõ napi vesztes, tehát Törökország és Szlovénia között óriási lesz a tét. A másodszor is alulmaradó gárda nehéz helyzetbe kerül. Papíron Törökország esélyesebb. A szlovénok versenyképességét nagyban maghatározza majd Eva Lisec állapota.

A D-csoportban a házigazda Szerbia és Oroszország rangadója az egész nap egyik legjobban várt meccse, természetesen a mieink fellépése mellett. A szerbek idegesen és sok hibával játszottak a nyitányon. Még egy ilyen rutinos csapatot is meg tud fogni a teher. Sonja Petrovic zsenije viszont értékes gyõzelmet ért Fehéroroszország ellen. Az oroszok legyõzéséhez mindenképpen több kell. Igaz, ugyanez fordítva is elmondható. Olaf Lange tanítványai meglepõen simán maradtak alul a belgákkal szemben. Vadeeva zsenijén túl a belga játékra nem volt válaszuk. Ritkán látunk egy orosz csapatot 18 labdát eladni, most ezt is megéltük. A csütörtökön 29 ponttal MVP teljesítményt nyújtó Emma Meesseman vezetésével a belgáknak viszont kötelezõ a gyõzelem Fehéroroszország ellen. Ügyesen használták ki a szerbek pontatlanságait a fehéroroszok a nyitányon, de Belgium ellen bravúr lenne tõlük egy hasonlóan szoros csata.


Június 28., péntek – Menetrend

A-csoport
17:30 Lettország – Ukrajna
20:00 Spanyolország – Nagy-Britannia

B-csoport
12:00 Csehország – Svédország
14:30 Montenegró – Franciaország

C-csoport
16:00 Szlovénia – Törökország
18:30 Olaszország – Magyarország

D-csoport
17:45 Belgium – Fehéroroszország
20:30 Szerbia – Oroszország

Hirdetés