Hirdetés
Archivum

Jön a Play-Out második fordulója:

:

Hirdetés

Szerdán immár a második fordulójához érkezik a hazai élvonalban a Play-Out. A Vasas a PINKK-hez látogat, a BEAC az MTK-t fogadja.

Haladjuk a fentebb is látható tabella alapján. 16 óra 45 perctõl csap össze a PINKK Pécsi 424 és a Vasas Akadémia Kozármislenyben. Az alsóházi rájátszásban élen álló Vasas az MTK legyõzésével kezdte a küzdelmeket. Szombaton a második negyedben 15-0-s futásával alakította ki a döntõ különbséget Földi Attila gárdája. A Vasas számára figyelmeztetõ jel lehet, hogy az alapszakasz utolsó fordulójához hasonlóan visszaengedte meccsbe aktuális riválisát. Igaz, ezúttal a gyõzelme nem forgott veszélyben. A két gárda januári találkozóját a PINKK nyerte. Az eddig az utolsó idei sikerük a pécsieknek, a Vasas viszont egyértelmûen felfelé ívelõ formát mutat, így idegenben is esélyes.

Az MTK otthonában a magabiztosan hozott lepattanócsata és a határozott, fegyelmezett védekezéssel megszerzett labdák, illetve az abból elért könnyebb pontok alapozták meg a sikert a Vasasnak. A PINKK ismét már a félidõre nagy hátrányba került a hétvégén a BEAC ellen. Laczka Miklós tanítványai 38-20-ra elveszítették a lepattanócsatát, ami a védekezésbeli kihagyásokkal együtt eredményezte az elszenvedett nagy arányú vereséget. Amennyiben a PINKK ezen a két területen nem tud elõrébb lépni, akkor a folytatásban is komoly nehézségei lehetnek a Play-Out során.

Az ELTE-BEAC Újbuda 19 óra 30 perctõl fogadja az MTK Budapestet. A BEAC ott folytatta szombaton, ahol az alapszakasz hajrájában abbahagyta. Régen láthattunk ennyire versenyképes keretet a fõvárosi klubtól. A hatékony triplák és a remek lepattanózás sokat lendített a játékon. Emellett a védekezés is egyre jobban összeáll a BEAC-nál, miközben a rotáció is helyrebillent. Például szombaton is kilencen töltöttek legalább 13 percet a pályán. Ezeket az erényeket érvényre juttatva a BEAC nem csak az MTK ellen esélyes, de felveheti a versenyt a Vasassal a 9. helyért.

Az MTK rendkívül vegyes értésekkel zárhatta az elsõ fordulót. Ugyan kikapott a Vasastól és a második negyed rövidzárlata joggal okozott fejfájást, de ezen felül három negyedet nyertek Nagy Dóra tanítványai. Ráadásul a második 20 percrõl teljes egészében elmondható, hogy versenyképesnek bizonyult az MTK. A ponterõs egyéni teljesítmények mellett ezúttal lettek szerzett labdák. A dobószázalékban, a gólpasszokban sem alakult ki döntõ különbség. Sok múlik azon, ahogy egyébként a másik három gárdánál is, hogy a keret miként reagál a heti kétmeccses terhelésre. Ezen felül döntõ lehet, hogy a lepattanók terén miként tudja adott esetben minimalizálni veszteségeit az MTK.

Menetrend – Április 10., szerda
16:45 PINKK-Pécsi 424 – Vasas Akadémia
19:30 ELTE-BEAC Újbuda – MTK-Budapest

Hirdetés