Hirdetés
Európa

Jön a spanyol élvonal klasszikusa:

:

Hirdetés

Vasárnap 13 órától bajnoki mérkőzésen összecsap a Spar Citylift Girona és a Perfumerías Avenida Salamanca. A spanyol élvonal klasszikusa jön.

Nem mindennapi előzmények után érkezik el a Girona és a Salamanca csúcsrangadója. Ezzel a találkozóval nyit újra Gironában a Fontajau Aréna, melyet óriási víz árasztott el a térséget elérő januári nagy esőzések alkalmával. A helyi szurkolók így még nagyobb várakozással tekintenek a derbi elé, melyre minden jegy elkelt.

Mindkét klub több játékost adott az olimpiai selejtezőkre. A Girona együtteséből Laia Palau és Marta Xargay a spanyol válogatottat erősítette, míg Sonja Vasic a szerb csapatot. A Salamancából Silvia Domínguez és Laura Gil szerepelt a spanyol gárdában. Jewell Loyd az amerikai, míg Temi Fagbenle és Karlie Samulson a brit alakulat oszlopos tagjaként küzdött.

A két gárda elmúlt négy meccsét a Girona nyerte. Tavasszal a bajnoki döntő két felvonását, a szezon elején a Szuperkupát, majd november elején Salamancában diadalmaskodott magabiztosan a Girona. Most viszont a Salamanca tűnik esélyesnek, mely november 9. óta nem veszített tétmeccset. Magabiztosan vezetik a bajnoki tabellát és veretlenül menetelnek az Európa Kupában.

A Girona komoly erősítéseket eszközölt a télen, de eddig nem állt össze a játékuk. Az ismert természeti katasztrófa pedig még mélyebb gödörbe sodorta őket. Ebből a szempontból a hazaiaknak jóval nagyobb a tét, hiszen egy siker új mederbe terelhetné a szezonjukat. Ne felejtsük el, hogy még a nemzetközi folytatásra is van esélyük. Vereség esetén viszont még nehezebb helyzetbe kerülhetnek. A Salamanca egy győzelemmel nem csak komoly erődemonstrációt tartana a tavaszi feladatok előtt, de gyakorlatilag megnyernék az alapszakaszt.

Fotó: Spar Citylift Girona

Hirdetés