Hirdetés
USA

Jön a WNBA 25. szezonja, új logó és ünnepi köszöntések egész nyáron:

:

Hirdetés

A WNBA hétfőn megtette bejelentését a liga jubileumi 25. szezonjával kapcsolatban. Felemás érzéseink lehetnek, hiszen számtalan tervet megismerhettünk, de közben konkrét információ, előzetes versenynaptár vagy ütemterv nem látott napvilágot.

A 25. évadra megújul a liga logója. A cikk végén látható ábra kerül majd fel a mezekre, a pályákra és az új labdára. 2021-től ugyanis már nem a Spalding, hanem a Wilson szállítja a játékszert. Erről képek IDE KATTINTVA láthatóak.

Az egész évad a “W25” jegyében telik. Ahogy arra számítani lehetett, lesz közönségszavazás az elmúlt 25 év legjobb játékosairól, edzőiről és megválasztják a 25 legjobb pillanatot. A “WNBA Changemaker” program keretében még szorosabb együttműködésre törekednek a liga ruházati partnerével, a Nike tervezőivel.

Létrehoznak egy tanácsadó szervezetet, melynek neve WNBA 25th Season Advisory Council. Ennek tagjai lesznek egykori játékosok, edzők, sportvezetők és olyan üzletemberek, akik a női kosárlabdában tevékenykednek. A cél közös ötletbörzére hívni a női kosárlabdát szívűkön viselő embereket, hogy miként lehet a játékot, a ligát fejleszteni. Megmaradt egy másik szervezet a WNBA/WNBPA Social Justice Council, mely továbbra is a társadalmi igazságosságért, esélyegyenlőségért fog küzdeni.

A WNBA ezen felül azt is bejelentette, hogy 2021-ben elindul a liga kupasorozata, a WNBA Commissioner’s Cup. Erről bővebben ITT írtunk.

Hirdetés