Hirdetés
Archivum

Jön a #WNBAAllDay, pályán a liga összes csapata:

:

Hirdetés

A WNBA szezonnyitó hétvégéjének fénypontja jön vasárnap. A #WNBAAllDay alkalmával hat meccset rendeznek, tehát a liga összes csapata pályára lép. Az Egyesült Államokban egész nap nõi kosárlabdát nézhetnek a szurkolók, négy találkozó Twitteren élõképes közvetítésben ingyenesen is elérhetõ lesz.

Nem titkoltan az lenne a cél a #WNBAAllDay életre hívásával, hogy felhajtást generáljanak a liga körül. Emellett pedig lehetõséget kínáljanak arra, hogy a nõi kosárlabdára fogékony közönség ne csak saját csapatával ismerkedjen meg, hanem teljesebb képet kapjon a mezõnyrõl. Ebben nyújthat segítséget, hogy négy meccset a WNBA Twitter csatornáján közvetítenek élõben. Ezek itthonról is könnyedén elérhetõek bárki számára IDE KATTINTVA.

Minnesota Lynx – Los Angeles Sparks klasszikus

A nap legjobban várt meccsére magyar idõ szerint 23 órától kerül sor, amikor a tavalyi döntõ párosítása ismétlõdik meg. A Minnesota Lynx fogadja a Los Angeles Sparks együttesét. Ekkor átadják a bajnoki gyûrûket is, mely döntés igencsak megosztotta a szurkolókat. A Sparks hívei, illetve a velük szimpatizáló újságírók élesen bírálták a ligát, hogy legyõzöttként végig kell asszisztálniuk a Lynx hivatalos köszöntését. Valószínûleg nem sportszerûtlenségrõl van szó a WNBA részérõl, hanem a televíziós partner döntésérõl. Ez a két csapat ugyanis az elmúlt években elképesztõen kiélezett, nagy meccseket játszott. Látható, hogy az utóbbi két szezonban 1221-1218 az egymás elleni összesített pontarány a Sparks javára. Mindig ünnep, ha egymás ellen láthatjuk õket. Ez még akkor is igaz, ha Candace Parker hátsérülés miatt kihagyja a találkozót.

Nagy remények Washingtonban, debütál tétmeccsen a Las Vegas Aces

A játéknap magyar idõ szerint 19 órától rajtol. Az Indiana Fever a Washington Mystics csapatához látogat. A Mystics Elena Delle Donne vezetésével még Emma Meesseman hiányában is komoly tényezõ lehet. A Fever azonban úgy néz ki, hogy továbbra is keresi önmagát Tamika Catchings 2016-os visszavonulása után. A szombati bemutatkozásuk játékban a 2017-es szenvedõs évüket idézte. Ez alól pedig Shenise Johnson hiánya sem ad felmentést.

Szintén 19 órától rendezik a Connecticut Sun és a Las Vegas Aces összecsapását. Nagy kérdés, hogy a Sun a nagy áttörést jelentõ tavalyi év után tud-e tovább fejlõdni. A keretükbe egy év kihagyást követõen Chiney Ogwumike is visszatér. A Las Vegas Aces színeiben a WNBA Draft-on elsõ választással elhozott A’ja Wilson debütál. Érdekes lesz, hogy az új városban, új tulajdonossal az elmúlt évek leggyengébb csapata merre indul el. Nem könnyíti meg az életüket, hogy Kayla McBride és Kelsey Plum Törökországban döntõzik. Nem véletlen, hogy Lindsay Allen-t leigazolták az elsõ hetekre.

Angel McCoughtry visszatérése, újabb gyõzelemben bíznak Chicagóban

21 órától jön az Atlanta Dream vendégjátéka Dallasban. A nagy visszatérõk meccse ez, hiszen a Dream Angel McCoughtry, míg a Wings Liz Cambage érkezésével erõsödött. Pénteken Phoenixben jól sikerült Cambage debütálása és a Wings is versenyképes formát mutatott a vereség ellenére. Köszönhetõen Skylar Diggins-Smith jó játékának. A Dream-nél McCoughtry visszatérése mellett teljesen új szakmai stáb debütál. Megjósolhatatlan, hogy mire mennek idén.

Hajnali 1 órától a Chicago Sky fogadja a New York Liberty-t. A Sky elsõ meccse igencsak jól sikerült, Allie Quigley klasszisa mellett Stefanie Dolson és Diamond DeShields is jó formát mutatott. Courtney Vandersloot pedig még nem érkezett meg. Reméljük, hogy Alaina Coates is sok lehetõséget kap. A Liberty-nél Katie Smith vette át a vezetõedzõi feladatokat, az alapcsapatuk pedig a Draft-ról elhozott igencsak szép karrier elõtt álló Kia Nurse érkezésével bõvült. Ettõl függetlenül meglepetés lenne a középmezõnybõl való elmozdulásuk.

Presztízscsata korszakos egyéniségekkel

A program egy nagy presztízsrangadóval zárul. Magyar idõ szerint hétfõn hajnali 3 órától a Seattle Storm és a Phoenix Mercury csap össze. Klasszisok egész sorát felvonultató kereteket láthatunk, melyek azonban nem voltak versenyben az elmúlt években a bajnoki címért. A Phoenix Mercury Brittney Griner mellett egy kiváló formát mutató Diana Taurasival és a visszatérõ DeWanna Bonner-rel pénteken extra meccset hozott. Ha ebben a mederben halad a szezonjuk, még a Lynx és a Sparks versenyfutásába is beleszólhatnak. Sajnos Yvonne Turner lábsérülése miatt ezt a találkozót még biztosan kihagyja. A Storm-nál Sue Bird, Jewell Loyd és Breanna Stewart mellé Jordin Canada is érkezett. A csapatot ráadásul a liga legrutinosabb szakembere Dan Hughes vette át. A Storm esetében is adott a lehetõség, hogy elmozduljanak az élboly irányába.

Hirdetés