Hirdetés
Magyarország

Jönnek a negyeddöntők második mérkőzései:

:

Hirdetés

Pénteken rendezik a hazai élvonalban a bajnoki negyeddöntő párharcok második felvonását. Az egyik fél második sikeréig tartó párharcokban a Sopron Basket, a SERCO UNI-Győr, a DVTK HUN-Therm és az Atomerőmű KSC Szekszárd várja előnyben a játéknapot.

Menetrend

Március 31., péntek
18:00 Atomerőmű KSC Szekszárd – NKA Universitas PEAC
18:30 E.ON ELTE BEAC – DVTK-Hun-Therm
19:00 TFSE-MTK – SERCO UNI Győr
19:15 Vasas Akadémia – Sopron Basket

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

A keddi negyeddöntők alkalmával egy idegenbeli győzelem született. Az alapszakasz 5. helyezettje az Atomerőmű KSC Szekszárd a 4. pozíciót megszerző NKA Universitas PEA otthonában aratott 69-64-es sikert. Bár 10 perc után még a pécsiek vezettek, a folytatásban a Szekszárd ragadta magához az irányítást és döntő szituációkban higgadtabb, pontosabb tudott maradni. Sydney Wallace 25 és Cyesha Goree 18 pontjával húzta be a győzelmet a KSC, mely ugyan a lepattanócsatát 46-35-re elveszítette, de mindössze 8 eladott labdája volt és a mezőnymutatója 40% fölé csúszott. A pécsiek hazai környezetben mindössze 33,3%-al dobtak mezőnyből. Érezhetően nyomta a teher a hazaiakat. Nagy kérdés, hogy a PEAC tud-e felszabadultabb lenni. Egy biztos, hogy a klub honlapjának tájékoztatása szerint a csütörtöki edzést végig dolgozta a meccs végén térdsérülést szenvedő Jazmon Gwathmey. A szekszárdiak joggal tekintenek nagy várakozásokkal a visszavágó elé. A szurkolókat fehér felsőben várják, a kiemelkedő hangulat garantált. Nagyon komoly erőt, tartást mutatott a KSC Pécsett. Abszolút érvényesültek az elvei. Csapatként, egységesen küzdve kerekedtek riválisuk fölé és erre építhetnek.

A címvédő Sopron Basket kedden 84-64-re verte a Vasas Akadémiát, így pénteken az esti órákban Pasaréten egy újabb sikerrel az elődöntőbe kerülhet. Amikor arról kérdeztük Papp Diát a párharc előtt, hogy mi az a forgatókönyv, amiből erőt meríthet a Vasas, akkor azt az első három negyedben Sopronban megmutatták. Rendkívül jó ritmust diktáltak. Önbizalommal és pontosan támadtak. Jól szedték a támadólepattanókat, kevesebb eladott labdájuk lett végül, mint a soproniaknak. Ha ezt meg tudja ismételni a Vasas, akkor bármit hoz a mérkőzés számszerű végeredménye, jó alapokat teremt magának a play-off folytatásához. A Sopron Basket nagyon megérezte az elmúlt két mérkőzésen Jelena Brooks hiányát. Fel kell vennie azt a ritmust, ami a Magyar Kupán vagy a Fener elleni EL-negyeddöntő párharc legjobb szakaszaiban jellemezte. Minden nehézség ellenére hazai pályán a címvédő nem botlott, idegenben is esélyes és ha nincs harmadik meccs, akkor ideje is bőven lesz, hogy a következő körre tovább rendezze sorait.

A SERCO-UNI Győr pontgazdag mérkőzésen került előnybe a TFSE-MTK-val szemben. Rendkívül látványos és szórakoztató találkozó volt, mely a televízió képernyőkön is megállta volna a helyét. Hosszú távon viszont nyilván egyik csapatnak sem az lehet a célja, hogy napról napra 100 pontos meccsekbe bonyolódjon. A győrieknél Peyton Williams előrébb lépett magas posztokon, ami mindenképpen kulcskérdés Beatrice Mompremier hiányában. Extrát hozott Dubei Debóra és Aaryn Ellenberg, illetve a padról Ruff-Nagy Dóra. Megnyerte a lepattanócsatát a Győr, kevesebb eladott labdája volt és több gólpassza. A TFSE-MTK sorozatban harmadik meccsén jutott 90 pont fölé. Ezúttal ráadásul idegenben egy topcsapat otthonában. Erre mindenképpen alapozhat, különösen úgy, hogy extra csapatteljesítménnyel ismét öten érték el legalább a 10 pontot. Ha védekezésben tudnak hatékonyabbak lenni, akkor kialakíthatnak egy újabb szoros csatát.

A végére maradt a DVTK HUN-Therm és az E.ON ELTE BEAC párharca. Talán a legegyoldalúbb negyeddöntő ez. Az első meccset 82-58-ra nyerte a DVTK Kányási Veronika nélkül. A DVTK a 64 mezőnykísérletéből 31-et értékesített és mindössze egy büntetőt hibázott. A lepattanócsatát 41-29-re hozta. A boon.hu előzeteséből kiderül, hogy influenza hátráltatja a diósgyőri játékosokat. Ettől függetlenül nem túlzás, ha tud megfelelő erőket mozgósítani a csapatuk, akkor nem lehet probléma számukra a továbbjutás kiharcolása a második találkozón. A két csapat már ötödik alkalommal méri össze az erejét. Nagy újdonságokat már nem tudnak mutatni egymásnak a felek. Bár minden tekintetben várakozáson felüli extra szezonja van a BEAC-nak, de így is mindegyik összecsapáson 20 pont feletti különbség alakult ki. 64 szerzett pont fölé nem jutott a BEAC. Itt a ki nem kényszerített hibák csökkentése és ezzel az eddigieknél szorosabb eredmény lehet a reális cél a házigazdának.

Nyilatkozatok

Pénteken öt mérkőzés a rájátszásban

Élő közvetítés

Linkek élő eseménykövetéshez

Hirdetés