Hirdetés
Archivum

Jönnek a WNBA elõdöntõinek második mérkõzései:

:

Hirdetés

Keddrõl szerdára virradóra immár a második mérkõzésekre kerül sor a WNBA elõdöntõi alkalmával. Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharcokban ismét a magasabban rangsorolt csapatok a pályaválasztók. Rövid beharangozó.

Az alapszakaszgyõztes Seattle Storm az elsõ meccsen 91-87-re legyõzte a Phoenix Mercury-t és ezzel õrzi pályaelõnyét. Hullámzó összecsapás volt. A Storm kiváló védekezéssel kivette a játékból Brittney Griner-t. A harmadik negyedben pedig 10 eladott labdába kényszerítették bele a Mercury-t. Ezekbõl könnyû találatokat értek el és végül 16 pontos elõnyt építettek fel. Ennek köszönhetõ, hogy a negyedik negyedre a dobóformájuk jelentõs visszaesése is belefért számukra. Nem szabad elfelejteni, hogy 19 mezõnykísérletükbõl mindössze 5 lett sikeres. Ráadásul a 28 pontos Breanna Stewart teljesen elfogyott az utolsó percekre. Jewell Loyd jegyezte csapata utolsó hét pontját. Érdekes lesz figyelni, hogy merre indulnak el a felek. A seattle-i együttes továbbra is bízhat jó védekezésében. A Mercury-nál viszont magas posztokról mindenképpen több kell a Bonner-Griner duótól. Hiába Diana Taurasi extrája, egyedül kevés lesz.

A Washington Mystics az elõdöntõ elsõ meccsén 87-84-es sikert aratott az Atlanta Dream otthonában elvéve ezzel riválisa pályaelõnyét. A 32 pontos Elena Delle Donne vezetésével a Mystics sokáig kézben tartotta a mérkõzést, a Dream a végjátékban zárkózott fel. A washingtoniak ugyan a duplákat gyengén dobták, de a 11 triplájuk és a hibátlan büntetõzésük ezt ellensúlyozta. Ritka ekkora tét mellett, hogy egy csapat mind a 20 büntetõjét értékesíti. A Mystics esetében a védekezést is érdemes kiemelni, hiszen három negyeden át tökéletesen kivették a játékból a Dream legjobbját Tiffany Hayes-t. A Dream rengeteg labdát adott el, de az év edzõjének megválasztott Nicki Collen elsõsorban arra hívta fel a figyelmet, hogy a triplát jobban kell védeniük. Azzal lehet esélyük, ha megpróbálják minél több 2-2-be belekényszeríteni a Mystics játékosait.

Hirdetés