Hirdetés
Archivum

Jönnek az elõdöntõk a junioroknál:

:

Hirdetés

Szombaton immár a harmadik játéknapjához érkezik a Nemzeti Leány Junior Bajnokság Döntõje a Gabányi László Sportcsarnokban. Röviden összegeztük az elsõ két nap tapasztalatait és elõre is tekintettünk az elõdöntõkre.

Az elsõ két nap a várakozások szerint alakult nem csak az eredményekben, de a csapatok erõsségében, a játék színvonalában és az egyéni teljesítményekben is. A várakozásoknak megfelelõen a Vasas Akadémia és a BEAC-Csata Újbuda együttesei kiemelkednek a mezõnybõl. Messze ez a két gárda a legkomplexebb ezen a tornán. A két keretben – a többi résztvevõ együtteshez képest – több a nagy meccsrutinnal rendelkezõ játékos, ezen felül pedig szerkezetben is ezen gárdák tekinthetõek a legideálisabbnak. Ennek megfelelõen a döntõbe jutásra is a legesélyesebbek.

A rotációban van eltérés, a Vasas három nagyobb különbségû találkozót vívott. A keret tagjainak játékideje így 9 és 21 perc között alakult. A BEAC gárdájában a Szekszárd és a PEAC elleni mérkõzéseken a kulcsemberek (Angyal Barbara, Lelik Réka, Pusztai Petra és Boros Dorka) 30 perc környékén töltöttek a pályán. Mivel négy nap alatt öt meccset játszanak az együttesek, ezért érdemes egy kicsit erre nagyobb hangsúlyt fektetni, mint az átlagos bajnoki küzdelmek alkalmával.

Az A-csoportból a Vasas mögött a Soproni Darazsak Akadémia jutott a legjobb négy közé. A soproniaknál a tavalyi évhez képest több kulcsjátékos kiöregedett. Most is elmondható azonban, hogy egy képzett, jól felkészített keret érkezett Sopronból. Támadásban Czukor Dalma révén akad egy ponterõs egyéni teljesítmény az egész szezonban. A soproni csapatra a beharangozónkban is éremesélyes gárdaként tekintettünk és ez most sem változott. A BEAC-Csata elleni elõdöntõben azonban meglepetés lenne a soproni siker.

A B-csoportból a BEAC-Csata mögött a Szekszárd jutott tovább. A szekszárdi gárdában Gereben Lívia és Studer Ágnes révén két extra egyéni teljesítmény magasodik ki. Szekszárd tökéletes példája annak, ha egy közeget sikerélmény ér (itt az élvonalbeli csapat szép menetelésére kell gondolni), akkor az húzza magával a többiek teljesítményét. Egy kifejezetten önbizalommal telt, harcias, lendületes gárdát láttunk az elsõ két napon. Nyilvánvalóan nagy kérdés, hogy a két kulcsember ezt a terhelést miként bírja. A Vasas ellen nagyon nehéz dolga lesz a KSC-nek, de az éremszerzés nem lehetetlen küldetés.

Ami a további gárdákat illeti. Az A-csoportból az Aluinvent DVTK és a Kecskemét esetében a nyolc közé jutás szép eredmény és a helyosztókon értékes meccsek várnak rájuk. A B-csoportból az elõdöntõre esélyes három csapatból végül a PEAC maradt le az érmekért való csatározásokról. A PEAC-nál látszódott legjobban, hogy keveset játszott együtt a keret ebben az összeállításban és így több volt a ki nem kényszerített hiba a játékban, ami ilyen erõs riválisok ellen még Juhász Dorka klasszisa ellenére sem fért bele. A Százhalombatta esetében pedig kiváló eredmény és nagy lehetõség, hogy a legjobbak között mutathatják meg magukat.

A szombati program

5-8. helyért:
10:00 PEAC-Kosárlabda Akadémia Pécs – Aluinvent DVTK
12:00 Kecskeméti KC – Százhalombattai KSE

Elõdöntõk:
14:00 BEAC-Csata Újbuda KA – Soproni Darazsak Akadémia
16:00 Vasas Akadémia – KSC Szekszárd

ÉLÕ VIDEÓ ITT

Hirdetés