Hirdetés
Archivum

Jönnek az elõdöntõk Lengyelországban



:

:

Hirdetés

Szombaton már az elõdöntõ párharcok rajtolnak a lengyel élvonalban. Artego Bydgoszcz – Sleza Wroclaw és Wisla Can-Pack Krakow – CCC Polkowice párosítások lesznek. Nagy csatára van kilátás.

Lengyelországban a nõi kosárlabda hívei mozgalmas hétvégére készülnek, hiszen a 2-2-1-es rendszerben zajló elõdöntõ párharcok közül az elsõ két meccset ismét tömbösítve bonyolítják le. Szombaton rendezik az elsõ felvonásokat és vasárnap már jönnek a második találkozók. Ez egy nagyon speciális, a jegyzett ligákat tekintve máshol nem alkalmazott szisztéma. Komoly erõpróba a 24 óra alatt lejátszott két meccs a csapatoknak.

Az alapszakaszgyõztes Artego Bydgoszcz és a címvédõ Sleza Wroclaw párharca megjósolhatatlan. Az alapszakaszban 1-1 a mérlegük. A Bydgoszcz márciusig zseniális teljesítményt nyújtott, majd elérkezett a rájátszás és az addig igencsak botladozó, 8. helyezett Gdyniával szemben majdnem kipottyantak. A csapatuk motorját Julie McBride-ot ráadásul sérülés miatt elveszítették a szezonra. Julia Adamowicz és Jennifer O’Neill lépett elõ vezérré, de ez a Bydgoszcz nagyon nem az, amelyik télen sorra nyerte a fontos mérkõzéseket. A Wroclaw egy komoly gödörbõl mászott ki, így pályahátrányból tudtak továbbjutni az Energa Torun ellen. Elina Babkina ízelítõt adott klasszisából. Rutinos, összeszokott keretük van. Az alapszakaszbeli 5. helyük ellenére akár idén is odaérhetnek a végére.

A másik ágon Euroligás párharc jön a Wisla Krakow és a CCC Polkowice között. Mindkét gárda 3-0-val nyerte negyeddöntõ párharcát. Az alapszakaszban az egymás elleni teljesítményt nézve két idegenbeli siker után 1-1 a mérleg. Ha szigorúan a neveket nézzük, akkor a két legerõsebb játékosállomány csap össze. Mindkét együttesre igaz, hogy tavaszra nagyon szépen összeálltak. A Wisla egész évet tekintve valamivel kiegyensúlyozottabb volt. A Polkowice-nél az edzõváltás hozta el a fordulatot. Maros Kovacik ki tudta hozni azt, ami ebben a keretben benne van. Olyan légiósokkal, mint Alysha Clark, Artemis Spanou vagy Temi Fagbenle akár nemzetközi porondon is eredményesen lehetett volna szerepelni. A Wisla esetében pedig Leonor Rodríguez és Cheyenne Parker teljesítménye kiemelkedõ. A krakkói gárda rendelkezik a pályaelõnnyel, de itt akár több idegenbeli siker is születhet.

Hirdetés