Hirdetés
Archivum

Jönnek az Euroliga negyeddöntõk második meccsei:

:

Hirdetés

Az egyik fél második gyõzelméig tartó Euroliga negyeddöntõ párharcok alkalmával a második mérkõzésekre kerül sor. A Sopron Basket és a Fenerbahce isztambuli meccséhez a részletes beharangozónk ITT olvasható. Az alábbiakban a többi párharc második felvonását vezetjük fel röviden.

A címvédõ Dinamo Kurszk 1-0-ra vezet a Famila Schio ellen. A kurszkiak az elsõ meccsen alaposan megszenvedtek az olasz bajnokkal és mindössze 73-61-es sikert arattak. Pierre Vincent tökéletesen felkészítette tanítványait, kiváló védekezéssel megtörték az orosz sztárcsapat ritmusát. Ha Cecilia Zandalasini és Isabelle Yacoubou mellett még több opciójuk van támadásban, akár a szezon legnagyobb meglepetésérõl írhatnánk. Nem ez történt és a meccs tökéletesen megmutatta, hogy miért a legnagyobb favorit idén is a Kurszk. Nem ment a játék, de így is jöttek azok az egyéni villanások, például Epiphanny Prince-tõl vagy éppen az Ogwumike-McCoughtry kettõstõl, amik meghozták a sikert. Lucas Mondelo biztos, hogy ezúttal még jobban felkészíti csapatát az ellenfél játékából. Így összességében meglepetés lenne, ha a Schio ismét ki tudna alakítani egy ilyen szoros meccset.

A Yakin Dogu Universitesi hasonlóan nagyot küzdött a Bourges csapatával. A törökök úgy tettek szert 1-0-s elõnyre a párharcban, hogy mindössze a harmadik negyed utolsó perceiben tudták megroppantani a francia csapatot. Courtney Vandersloot 17 ponttal, 13 gólpasszal elért dupla-duplája került a címlapokra abból a csatából. Sokáig az a sok pontatlanság jellemezte a YDÜ játékát, amit a Fenerbahce elleni bajnoki rangadón is láthattunk. Hogy ez a fáradtság jele, egy kicsit gödörbe kerültek vagy a franciák játéka nem ízlett ennyire nekik, azt nehéz megmondani. Természetesen erõsebb és mélyebb rotációval rendelkezik a YDÜ kerete, mint a Bourges-é. Ugyanakkor, ha Franciaországban is beleszaladnak egy olyan rosszabb félidõbe a törökök, mint az elmúlt két meccsükön, az könnyen megbosszulhatja magát. Vandersloot mellett Kayla McBride és Sandrine Gruda remekelt még a YDÜ-nél, de a többiek keveset tettek hozzá. A Bourges-nál Valeriane Ayayi és Alexia Chartereau húzta a csapatát támadásban, amíg el nem fáradtak.

Az UMMC Jekatyerinburg és az USK Praha csatája tûnik a legegyértelmûbbnek. Természetesen az ilyen párharcokban a különbség nem számít és joggal mondhatják a prágaiak, ha csak egy ponttal kapnak ki, ugyanitt tartanának. Attól azonban nem lehet eltekinteni, hogy hatalmas különbség mutatkozott az elsõ meccsen a játékban. Felvillanása sem akadt az elmúlt három Final Four-ban szereplõ cseh együttesnek. Natalia Hejkova nagyon mérges volt játékosaira, de most nincs meg az a minõség a csapatában, mint az elmúlt években. A másik oldalon Maya Moore extrát hozott az elsõ meccsen. Érezhetõen új lendületet adott csapatának és az is látszódik, hogy Miguel Mendez más irányba kezdte terelni támadásban a Jekatyerinburgot, mint amit Olaf Lange képviselt.

A Fenerbahce – Sopron Basket találkozó beharangozója ITT olvasható

Az Euroliga negyeddöntõk 2. mérkõzéseinek menetrendje

Március 7., szerda

18:30 Fenerbahce – Sopron Basket

Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 a Fenerbahce javára.

19:00 USK Praha – UMMC Jekatyerinburg

Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 az UMMC Jekatyerinburg javára.

20:00 Bourges Basket – Yakin Dogu Univ.

Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 a YDÜ javára. 

20:30 Famila Schio – Dinamo Kurszk

Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 a Dinamo Kurszk javára.

Hirdetés