Hirdetés
Európa

Kezdődnek az Euroliga selejtezők visszavágói:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Szerdán rendezik a női kosárlabda Euroliga 2023/2024-es selejtezőinek visszavágóit. A DVTK HUN-Therm, a KGHM BC Polkowice és a Sepsi-SIC várja előnyből a mérkőzéseket.

A DVTK HUN-Therm a 63-48-as londoni sikere után kedvező pozícióban van, de maximális koncentrációra lesz szükség a hazai visszavágón is. A találkozó előtt Völgyi Péter vezetőedző és állandó szakértőnk Károlyi Andrea is összefoglalta várakozásait. Mint azt a statisztikai összefoglalónkban kiemeltük. A selejtezők első játéknapjának, tehát a három mérkőzés hat csapatának legjobb mezőnyszázaléka (22/58 – 37.9%), legtöbb gólpassza (20), legkevesebb kapott és legtöbb dobott pontja, illetve a legtöbb triplája is a DVTK-é lett. Ráadásul a második legtöbb szerzett labda is a magyar csapatnál szerepelt az első meccsről, míg az ellenfele eladott labdái után a DVTK érte el a hat selejtezős gárda közül a legtöbb pontot.

Minden adat azt mutatja: jól használta ki a DVTK, hogy nem volt kellően összeszokott a riválisa. Azóta eltelt egy hét és biztosak lehetünk benne, hogy mindkét klub kemény munkát végzett. Várhatóan pontosabb lesz a londoni rivális és Karlie Samuelson, illetve Megan Gustafson kettőse is előrébb léphet. Ugyanakkor, ha a DVTK hasonlóan fegyelmezett és precíz játékot mutat, mint múlt héten szerdán, illetve hasonlóan jó mentalitással harcol, akkor kiváló esélyek nyílnak. Főleg, ha tudja kontrollálni a mérkőzés ritmusát a magyar csapat.

A KGHM BC Polkowice csapatának lehet a legnagyobb hiányérzete a hazai visszavágója előtt, hiszen a Besiktas otthonában 7 perc 46 másodperccel a találkozó vége 11 ponttal vezettek és ebből mindössze egy maradt a végére. Dragana Stankovic és Nika Baric eredményes játéka jellemezte azt a találkozót, de Brianna Fraser és Charli Collier teljesítménye miatt joggal maradt hiányérzetük. Ha ők egy kicsivel feljebb tudnak lépni, ahogy egyébként Zala Friskovec is, akkor ez egy nagyon komoly Euroliga szint. A Besiktasnál ez egyértelműen nincs meg. Bár most a hétvégi bajnokin Jovana Nogic és Krivacevic Tijana mellé fellépett Mihaela Lazic, de egyszerűen nincs mélység és hazai teljesítmény abban a keretben.

A Sepsi-SIC ötpontos előnyben utazott Rigába. Nyolc ponttal vezetett a TTT Riga a harmadik negyedben. Kemény védekezés és egy 20-7-es roham végül 59-54-es győzelmet hozott a Sepsinek. Nincsenek könnyű helyzetben. Borislava Hristova és Morgan Green a múlt heti 20 mezőnykosarukból 12-t értékesített, de melléjük kevesen léptek fel. A Riga hazai magja sokkal több opciót kínál a csapatuknak, ami egyértelműen előremutató. Dekeiya Cohen, Kyra Lambert és Margaux Galliou-Loko mellett jobban kirajzolódnak azok a pluszok, amik az Euroligához szükségesek lesznek. Emiatt bizakodva várhatják a visszavágót.

Euroliga selejtező, 2. mérkőzések

Szeptember 27., szerda
18:00 DVTK HUN-Therm – London Lions
18:00 TTT Riga – ACS Sepsi-SIC
19:00 KGHM BC Polkowice – Besiktas JK

A mérkőzések élőképes közvetítése az Euroliga YouTube csatornáján látható, az élő statisztika az Euroliga honlapján követhető.

Az első mérkőzések eredményei

Besiktas JK – KGHM BC Polkowice 57-58 (24-11, 11-18, 3-12, 19-17)
ACS Sepsi-SIC – TTT Riga 59-54 (14-12, 20-21, 10-14, 15-7)
London Lions – DVTK HUN-Therm 48-63 (15-14, 11-17, 13-14, 9-18)

Hirdetés