Hirdetés
Európa

Jönnek az Európa-bajnokság nyolcaddöntői:

:

Hirdetés

Hétfőn rendezik a 2021-es női kosárlabda Európa-bajnokság nyolcaddöntőit. A csoportkör vasárnap zárult, ezt részletesen áttekintettünk egy szubjektív összefoglaló keretében. Most nézzük, hogy mi várható a nyolcaddöntők alkalmával.

18:00 Bosznia-Hercegovina – Horvátország
18:00 Olaszország – Svédország
20:45 Oroszország – Szlovénia
21:00 Spanyolország – Montenegró

18 órától mérkőzik a C-csoport másodikja Bosznia-Hercegovina a D-csoport harmadik helyezettjével Horvátországgal. A bosnyákok 2 győzelemmel és 1 vereséggel zártak. A Belgium elleni sikerük kiemelkedő volt. Ahogy azt összefoglalónkban is kiemeltük, óriási fegyvertény számukra, hogy Jonquel Jones és Marica Gajic mellé többen is felléptek. Ezt a jó szerepelést azonban csak a nyolc közé jutásuk koronázná meg. A horvátoknak nincs veszíteni valójuk. Egy olyan csapattal jutottak tovább, melyben mindössze két játékos szerepelt korábban Európa-bajnokságon. Ivana Dojkic klasszisa kiemelkedő és ha a csapatépítés így halad körülötte, akkor Horvátország a következő években stabil résztvevője lehet nagy tornáknak.

Szintén 18 órától rendezik az Olaszország – Svédország párharcot. Az olaszok jó benyomást tettek a csoportkörben. Az elmúlt éveket nézve talán most először mondhatják el magukról, hogy a várakozásoknak megfelelően szerepeltek. Nagy esély számukra ez az ág, hiszen Svédország és Fehéroroszország legyőzésével négy közé juthatnak. Ugyanakkor most lépnek pályára először esélyesként. A svédek a jó kezdés után kevesebbet mutattak. A vasárnapi produkciónál mindenképpen több kell. A rutinos játékosaik már oldottak meg ilyen nagy feladatot, ami veszélyessé teszi őket. Ne felejtsük el, hogy Lino Lardo és Marco Crespi személyében két olasz vezetőedző csatája is ez.

Fotó: FIBA.Basketball

20 óra 45 perctől Oroszország – Szlovénia csata jön. Talán az egyetlen olyan párharc, ahol mindkét csapatnak óriási csalódás lenne a kiesés. Mindkét gárda két győzelmet szerzett a csoportkörben, de maradéktalanul egyik fél sem lehet elégedett. Ráadásul mindkét alakult egy esélyessel szemben szaladt be olyan vereségbe, amikor nem tudott versenyképes formát mutatni. Az egyik oldalon Maria Vadeeva és Raisa Musina, a másikon Eva Lisec, Teja Oblak,, Nika Baric vagy éppen a hazánkban légióskodó Zala Friskovec. Minőségben nem lesz hiány.

21 órától pedig Spanyolország és Montenegró csatája jön. Itt nincs értelme statisztikázni. Ez a spanyol – fehérorosz nyitómeccshez hasonlóan a fejek játéka lesz. Az igazi kérdés, hogy a spanyol válogatott képes lesz felpörögni, oldani a görcsösségét. Ha ez megvan, akkor nem kérdés a győztes kiléte. A két csapatot nem lehet egy lapon említeni. Montenegró mellett elsősorban az szól, hogy a továbbjutással a kitűzött célját elérte. A kemény játékukkal, amivel Szerbiát szorongatták, most is okozhatnak nehéz perceket aktuális ellenfelüknek.

Az ÉLŐ STATISZTIKÁK IDE KATTINTVA a torna hivatalos honlapján követhetőek. A mérkőzések élőképes közvetítése a FIBA livebasketball.tv szolgáltatásán látható.

Hirdetés