Hirdetés
Archivum

Jönnek az Európa Kupa elõdöntõk visszavágói:

:

Hirdetés

Szerdán és csütörtökön immár a visszavágókra kerül sor az Európa Kupa elõdöntõ párharcaiban. Múlt héten mindkét párosításban a török csapatok szereztek elõnyt. A Salamancának reális esélye van a fordításra, a Reyer Veneziától bravúr kell.

Szerdán 20 óra 30 perctõl rendezik a Salamanca – Galatasray összecsapást. Az elsõ meccsen hazai pályán 69-62-es gyõzelmet arattak a törökök. Az utolsó percben 63-62 után alakította ki a nagyobb különbséget a Galatasaray. Érdekes mérkõzés volt, melyen bizonyította a Galata, ha minden nehézségen felülemelkedve a legerõsebb összeállításában szerepel, akkor lenne fantázia ebben a keretben még ennél komolyabb célokért is. Bánhatja a Galata stábja, hogy nem jöttek a távoli dobásaik (14 kísérletbõl mindössze 2 lett sikeres), mivel minden más mutatóban jobbnak bizonyultak múlt héten. A 16 szerzett labda, a 15 gólpassz mindenképpen azt mutatja, hogy csapatként jól mûködött az isztambuli együttes.

A Salamanca részérõl leginkább a 22 eladott labdára panaszkodtak. Ebbõl kaptak 20 pontot, ráadásul az indításokból is kétszer annyi pontja volt a Galatának, mint a spanyol riválisának. A Salamanca a várakozásoknak megfelelõen érvényesítette fölényét magas posztokon és erre építhet a visszavágón. Emellett a spanyol bajnok lényegesen mélyebb rotációval játszott az elsõ meccsen, mint ellenfele. A kulcsemberei játékidejét 16 és 24 perc között oszthatta el a szakmai stábjuk. Ez óriási fegyvertény, amikor ennyire jól variálható egy keret. Kevesebb eladott labdával és több jó egyéni teljesítménnyel továbbra is esélyesek. Elég arra gondolni, hogy Laura Nicholls nem talált be, Chrissy Givens pedig mindössze 2 pontot szerzett.

A Galatánál kulcsfontosságú lehet, hogy olyan rutinos centerekkel a soraikban, mint Gintare Petronyte vagy éppen Ewelina Kobryn, jobban tartsák a festéket a spanyolok magasai között. Támadásban még a rossz távoli mutató ellenére is jöttek a pontok a Dubljevic, Davis, Epoupa, Quigley négyestõl. Mellettük pedig Alben is ponterõsen játszott. Nagy értékei õk a törököknek és Marina Maljkovic még egy ilyen zaklatott szezonban is össze tudta rakni a védekezést. A Galata megteremtette magának az esélyt a továbbjutásra, de biztos, hogy a Salamancának még egy olyan gyenge meccse nem lesz, mint a múlt csütörtöki.

Csütörtökön 19 órától rendezik a Reyer Venezia – Hatay mérkõzést. Az elsõ meccsen a Hatay 74-54-es sikert aratott. Nagy volt a csalódottság olasz részrõl, hiszen 38 percen át 10 egység környékén tartották a hátrányukat. A végjáték azonban teljesen kicsúszott a kezükbõl. Bár a játékvezetõk sokat tévedtek a hazaiak javára, de a nagy különbséghez a hatalmas velencei hibák is kellettek. Két perc alatt lett 61-52-rõl 74-54. Hiába nyerte 45-38-ra a lepattanóharcot a Reyer Venezia, minden más területen csúnyán alulmaradtak.

Jól adja vissza a mérkõzés képét, hogy miközben velencei oldalon 14 eladott labda született, addig a törököknél mindössze 4 ez a szám. Az olasz eladott labdákból a Hatay csinált 15 pontot és ezekbõl építette fel az elõnyét. Ismét akadtak jó egyéni teljesítmények, Leilani Mitchell, Katsiaryna Snytsina és Hind Ben Abdelkader hármasa 50 pontot ért el a Hatay-nál. Az olasz félnél eközben a 35%-ot sem érte el a mezõnymutató. Két amerikai légiósuk, Riquna Williams (12 pont, 5 lepattanó) és Ashley Walker (13 pont, 4 lepattanó) még tartotta a lépést támadásban, de a többiek nem. Benne van a keretükben, hogy élesebb meccset kialakítsanak. Messze nem rajzolódik ki akkora különbség a törökök javára, mint ami a végeredményben mutatkozik. Ugyanakkor ezt a hátrányt még extra egyéni teljesítményekkel is nehéz lesz ledolgoznia a Reyer Veneziának.

Hirdetés