Hirdetés
Európa

Jönnek az Európa Kupa negyeddöntők visszavágói:

:

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

Szerdától vasárnapig rendezik a női kosárlabda Európa Kupa negyeddöntő párharcainak visszavágóit.

Szerdán 18 órától fogadja a Galatsasaray az Atomerőmű KSC Szekszárdot. Az első mérkőzésen 88-60-ra nyertek a törökök. A visszavágóhoz a részletes beharangozónk ITT olvasható. Az isztambuli mérkőzéssel kapcsolatos várakozásait állandó szakértőnk Károlyi Andrea is megosztotta az olvasóinkkal.

Csütörtökön a mezőny másik török tagja a CBK Mersin hasonlóan kedvező pozícióban lép pályára. Ők 77-64-re nyertek Lyonban az első felvonás alkalmával.  Tiffany Hayes 17, DeWanna Bonner 16 pontot jegyzett. Yvonne Turner 10 perc alatt 6 ponttal zárt. A Lyon legeredményesebbjei a 13-13 egységig jutó Alexia Chartereau és Kayla Alexander voltak. Bár, ahogy kiemeltük hét olyan játékost vonultat fel a francia együttes, amely hazája válogatottjával világbajnoki résztvevő, így rutinból nincs hiány. Ennek ellenére nehéz elképzelni, hogy innen fordítanak a WNBA sztárokkal megerősített, igaz nem túl egységes riválisuk ellen.

A Bourges és a Basket Landes párharca megjósolhatatlan. A két csapat március 5-én vívott bajnokit, akkor a Bourges 72-68-ra nyert a Landes otthonában. Ezt követően március 10-én játszották az Európa Kupa negyeddöntő első meccsét. Azt hazai pályán 65-63-ra a Landes nyerte. A hétvégén mindkét együttes sikerrel vette a francia kupa elődöntőjét, így április 23-án abban a sorozatban finálét vívnak. A végletekig nyitott, kiélezett összecsapásra van kilátás csütörtökön. A Bourges mellett szól a hazai pálya, mely nagyon erős az esetükben. Október 16. óta nem kaptak ki otthon.

Vasárnap zárul a Valencia és a Reyer Venezia csatája. Itt a keddi első meccset 61-57-re nyerték a spanyolok Velencében. Nincs nagy különbség a két alakulat között és már az első összecsapáson is érződött, hogy rendkívül nagy a presztízse ennek a párosításnak. A négypontos hátránya ellenére a Reyer Venezia sem írható le.

Menetrend 

Európa Kupa negyeddöntő 2. mérkőzések

Március 16., szerda
18:00 Galatasaray – Atomerőmű KSC Szekszárd

Március 17., csütörtök
17:00 CBK Mersin – LDLC ASVEL Feminin
20:00 Tango Bourges Basket – Basket Landes

Március 20., vasárpan
20:30 Valencia BC – Umana Reyer Venezia

Hirdetés