Hirdetés
Archivum

Jönnek az olasz negyeddöntõk:

:

Hirdetés

Kedden Olaszországban is megkezdõdnek az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó negyeddöntõ párharcok. A Famila Schio és a Reyer Venezia egyértelmû favoritként készülhet, míg a másik két párharc végkimenetele megjósolhatatlan.

A negyeddöntõk párosításai
Famila Wuber Schio (1.) – Pall. Femm. Broni (8.)
Umana Reyer Venezia (2.) – Fixi Piramis Torino (7.)
Passalacqua Trasporti Ragusa (3.) – Fila San Martino (6.)
Saces Mapei Givova Dike Napoli (4.) – Gesam Gas&Luce Lucca (5.)

A Schio ellenfele a Broni lesz a négy közé jutásért. Az alapszakaszban elõbb 34, majd 45 ponttal verte riválisát a Schio. Nincs egy súlycsoportban a két gárda és óriási meglepetés lenne, ha nem 3-0-val zárulna ez a negyeddöntõ.

Az elõzõhöz hasonló gondolatok igazak a Reyer Venezia és a Torino párharcára is. Itt az igazán nagy kérdés, hogy az Európa Kupa elõdöntõje után mennyire tudtak regenerálódni a velenceiek. Az alapszakaszban 35 és 36 pontos különbségek alakultak ki a felek között. Váratlan lenne, ha a Reyer Venezia nem tudná veretlenül hozni a párharcot. Erre azért is szükségük van, hogy minél kevesebb meccs legyen a lábukban az Európa Kupa döntõ elõtt.

A Ragusa és a Filan San Martino csatája rendkívül pikánsnak ígérkezik. Az alapszakaszban egymás ellen hozták a hazai meccseiket a csapatok. Ugyanakkor ezeken a találkozókon mindössze egy, illetve négy pont alakult ki a felek között. Nem látható klasszis különbség a két keret összehasonlításában. A statisztikák az Ndour, Hamby, Kuster trióra építõ Ragusa kisebb fölényét rajzolják ki, de itt bármi megtörténhet.

Hasonlóan ezt lehet mondani a DIKE Napoli és a címvédõ Lucca negyeddöntõjére. Legutóbb március végén Nápolyban mérkõztek a csapatok és ekkor 74-66-os gyõzelmet aratott a Lucca. Októberben 9 ponttal verték a riválisukat, de a két csapat decemberi bajnokiját 22 egységgel a Napoli nyerte. A negyeddöntõben is náluk lesz a pályaelõny.

A Lucca hullámzó szezonon van túl, ahol edzõt is cseréltek, de közben kupadöntõt is játszottak. A címvédésre nincs sok esélyük, ugyanakkor az elõdöntõre akad. A Drammeh, Roberts, Udodenko, Crippa négyesre stabilan építhetnek. Nápolyban is hasonlóan vegyes az idei szezon. Õk támadásban a Harmon, Gemelos, Pastore, Cinili négyesben bízhatnak. Nincsenek nagy eltérések a játékerõt nézve, fordulatos csata bontakozhat ki.

Hirdetés