Hirdetés
Archivum

José Ignacio Hernández lett a spanyol szövetségi kapitány:

:

Hirdetés

A Krakkóval csodálatosan menetelõ José Ignacio Hernández lett az új spanyol szövetségi kapitány. Tavaly a Salamancával EuroLiga döntõt játszó mester Evaristo Pérez-t váltja a kispadon.

A hazájában a szakma támogatását maximálisan élvezõ mestert a szakírók a nõi kosaras mezõnyt legjobban ismerõ spanyol szakemberként tartják számon. José Ignacio Hernández évek óta dolgozik a Spanyol Kosárlabda Szövetség szakmai bizottságában, ahol a nõi szakágért felel. A szerdai bejelentésig az U16-os válogatott szövetségi kapitányi teendõit is ellátta, ahol kinevezését követõen egy olyan kiválasztási rendszert vezetett be, amely a mai napig a spanyol nõi kosárlabdás sikerek alapját adja.  Hernández U16-os kapitányként pályafutása alatt három generációval is Európa Bajnoki ezüstérmet szerzett.

A kiváló szakember klubszinten is maradandót alkotott, az évekig vegetáló Salamancából európai élcsapatot faragott, idén pedig a Krakkóval bizonyítja, hogy külföldön is képes helyt állni.

„Szövetségi kapitányi kinevezésem edzõi pályafutásom csúcsa. Minden szakember álma, hogy egy ilyen válogatott kispadján üljön. Azt hiszem ez az elmúlt évek munkájának és eredményeinek az elismerése. Hiszem, hogy a válogatott a világ legjobbjaival is fel tudja venni a versenyt. Keretünkben a fiatal és a rutinos játékosok remekül kiegészítik egymást.” – nyilatkozta az új kapitány.

Evaristo Pérez, búcsúzó kapitány, szó nélkül elfogadta a szövetség döntését.

„Köszönöm az szövetségnek, hogy három éven keresztül irányíthattam a válogatottat. Azt hiszem a világ egyik legerõsebb csapata a miénk, amivel az elmúlt három világversenyen a várakozásoknak megfelelõen szerepeltünk. Tisztában vagyok azonban azzal is, hogy néha szükség a váltásra, új impulzusokra.” – mondta Evaristo Pérez.

Hirdetés