Hirdetés
Utánpótlás

Jótékonysági akciókat szervez a Rátgéber Akadémia:

:

Hirdetés

A Rátgéber Akadémia játékosai nem csak a pályán alkotnak maradandót, azon kívül is próbálnak értéket teremteni: a junior lányok egy jótékonysági projekt első állomásaként a Fészek Kézműves Házban jártak.

Szokatlan környezetben kellett „helyt állnia” a Rátgéber Akadémia junior leány U18-as csapatának. Egy jótékonysági projekt első állomásaként a nagyárpádi Fészek Kézműves Házba látogattak el a játékosaik: itt olyan emberek dolgoznak, akik bár fogyatékkal élnek, de szakmát tanultak, gyönyörű alkotásokat, kerámiákat, szőnyegeket készítenek.

Ezzel a jótékonysági projekttel az a célunk, hogy a játékosaink szembesüljenek azzal, hogy mások milyen problémákkal küzdenek, felismerjék, hogy sokan sokkal nagyobb gondokkal találkoznak, mint ők az Akadémia falain belül. Miként arra is rá akarjuk őket ébreszteni, hogy bármennyire fiatalok, igenis ők is tudnak segíteni! Szeretnénk nem csak a kosárpályán, hanem azon kívül is értéket teremteni! Amikor a lányok meghallották ezt az ötletet, nagyon tetszett nekik, nyitottak voltak rá, aminek nagyon örültem: látszik, hogy nem csak jó játékosok, hanem jó emberek is! Ha az eredmények, esetleg a játékospályafutásuk nem úgy alakul majd, ahogy szeretnék, az ilyen akcióknak köszönhetően egész életüket meghatározó élményekkel gazdagodhatnak.

– fogalmazott a csapat vezetőedzője, a projekt ötletgazdája, Szentpáli Gergő.

A látogatás során nem csak játékosaink, vendéglátóink is nagyon jól érezték magukat. Egyvalami biztos, ennek a projektnek óriási közösségformáló hatása lesz – csak többek lehetünk általa!

Nagyon élvezem a közös munkát ezzel a csapattal, motivált vagyok, ahogy a játékosaim is azok. Úgy érzem, sikerült megtalálnunk a közös hangot, látszik a fejlődés, jönnek az eredmények, ami nagyrészt annak köszönhető, hogy nagyon komoly stábbal dolgozhatok együtt. Bízom benne, hogy a maximumot hozzuk ki majd magunkból a szezon során, sikeresek leszünk!

– fogalmazott Szentpáli Gergő, aki az előző szezonban még a kadett lányokat vezette, s most vette át a juniorokat.

– Gergő sokkal több, mint egy edző! Amellett, hogy szakmailag szuper csapatot rakott össze az U18-as junioroknál, a pályán kívül is alázatra és odafigyelésre tanítja a lányokat! Példaértékű, amit ezzel a jótékonysági projekttel is megvalósít! – méltatta kollégáját szakmai igazgató-helyettesünk, Hartung Anita.

A „Charity project” idei állomásai

– A nagyárpádi Fészek Kézműves Ház (https://www. feszekkezmuveshaz.hu/sample- page/)

– Szemétszedés Pécsett

– Használtruhagyűjtés, amit Mikulás ünnepén rászoruló családoknak juttatunk el a Pécs Egyházmegyei Katolikus Karitász segítségével

– Karácsonykor egy Charity Game-t rendezünk, amely során gyűjtést szervezünk a pécsi EURAKVILO Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány, valamint a Tölösi Péter Alapítvány számára

Hirdetés