Hirdetés
Magyarország

Jovan Gorec az NKA Universitas PEAC új vezetőedzője, másodedzői: Iványi Dalma és Daliborka Vilipic:

:

Fotó: NKA Universitas PEAC

Hirdetés

Kialakult az NKA Universitas PEAC szakmai stábja a 2022/2023-as idényre – adta hírül a klub honlapja. 

A 2022/2023-as idényre átalakul a közvetlen szakmai irányítás a csapatnál, létrejött a klubigazgatói feladatkör, amelyet Hartung Anita tölt be. A profi kosárlabdázóként a MiZo Pécs-csel az EuroLiga küzdelmekben is résztvevő, a neves Florida International University-n diplomázó egykori remek pécsi kosaras pályafutásának befejezését követően több diplomát szerzett, nemzetközi kapcsolatok, pénzügyi mesterszakot végzett, valamint kosárlabda mesterdiplomás szakedzői végzettséget ért el. A jövő évi NKA UNIVERSITAS PEAC kialakításában már nagy lendülettel és energiákkal dolgozott.

Először is szeretném megköszönni a vezetőségnek azt a bizalmat, amit nekem szavaztak azzal, hogy rám bízták a klubigazgató feladatkör ellátását. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a pécsi női kosárlabda most íródó történetének részese lehetek, ez egy kivételes lehetőség. A legjobb tudásommal azon leszek, hogy hozzájáruljak a klub további fejlődéséhez

– mondta Hartung Anita.

Az NKA UNIVERSITAS PEAC csapatának új vezetőedzőjét Jovan Gorec-nek hívják.

Megtisztelő, hogy a pécsi klub, az NKA Universitas PEAC és a Rátgéber Kosárlabda Akadémia tagja lehetek. Az, hogy vezetőedző lettem egy olyan klubnál, amelyet annyi nagyszerű edző és játékos épített, kötelességgel és hatalmas elégedettséggel tölt el. Bízom benne, hogy együtt a csapat, a stáb, a vezetőség kemény munkájával és áldozatvállalással oda tudjuk visszavinni a klubot, ahova tartozik, mégpedig Európa legjobb klubjai közé

– nyilatkozta a gárda 1983-as, belgrádi születésű, a Belgrádi Sport és Egészségügyi Egyetem kosárlabda edzői szakirányán diplomázó szakvezetője, akivel két éves szerződést kötött klubunk. Jovan Gorec mögött meglehetősen sikeres nemzetközi karrier áll, az utóbbi két évében Kínában tevékenykedett. 2014-ben az Új-Zélandi férfi válogatottat készítette fel segédedzőként a spanyolországi Világbajnokságra, korábban pedig a többek közt a Crvena Zvezda edzőjeként, illetve Szerbia leány utánpótlás válogatottjainál dolgozott vezetőedzőként.

Jovan Gorec munkáját két igazi pécsi ikon, korábbi pécsi játékos-legenda segíti. Az NKA UNIVERSITAS PEAC másodedzője Iványi Dalma lesz a következő években.

Nagyon motiváltan jövök haza, bízom benne, hogy egy jó csapatnak a hasznos része tudok lenni. Szeretnék rengeteget adni a csapatnak és nagyon sokat tanulni is. Tettrekész vagyok, örömmel és bizakodással nézek az új szezon elé

– fogalmazott Iványi Dalma. A Nemzeti Kosárlabda Akadémia stábja számára nagy öröm, hogy a fiatal és rutinosabb sportolók ilyen fantasztikus játékos ikontól leshetik majd el a sportág mesterfogásait.

A felnőtt csapat stábját fogja erősíteni Vilipic-Kmézic Daliborka, aki már három éve tagja a Nemzeti Kosárlabda Akadémia edzői karának. Egyéni center képzések igazi specialistája lett, emellett az előző évben az amatőr NB I-ben negyedik helyezett NKA UNIVERSITAS PEAC II. csapatának volt a vezető edzője, és az ezüstérmes NKA Pécs junior csapatának másodedzője. Dádó Vilipic az NKA UNIVERSITAS PEAC közvetlen szakmai stábjában azon túl, hogy újra egy csapatban szerepel majd Iványi Dalmával, segédedzői feladatokat fog betölteni.

Nagy dolog számomra, hogy a felnőtt csapatnál számítanak rám, nagy motivációt jelent mindez számomra. Amellett, hogy remélem sokat tanulok majd, azt gondolom sokat fogok tudni segíteni is. Bízom benne, hogy sikeres szezon elé nézünk!

– fogalmazott a szakember.

A jövő tehát egy ideje elkezdődött Pécsett, az új szakmai stáb a pécsi női kosárlabdázás arany évtizedének szellemiségében folytatja tovább a két évvel ezelőtt elindított klub-fejlesztést a legmagasabb célok felé – zárul a klub közleménye, mely hangsúlyozza: a 2022/2023-as évad csapatának kialakítása is jól halad, az új érkezőkről rövidesen tájékoztatják majd a szurkolókat.

Hirdetés