Hirdetés
Archivum

Jövõ héten kedden sorsolják a Világbajnokság csoportjait:

:

Hirdetés

A Spanyol Kosárlabda Szövetség (FEB) a hivatalos honlapján bejelentette, hogy február 6-án, kedden rendezik Tenerifén a 2018-as nõi kosárlabda Világbajnokság csoportjainak sorsolását. A szeptember 22. és 30. között sorra kerülõ seregszemlén 16 válogatott méri össze az erejét.

A sorsolás helyszíne a Teatro Leal de San Cristóbal de La Laguna nagyterme lesz, mely 500 fõ befogadására alkalmas. A házigazda Spanyolország, illetve a címvédõ Egyesült Államok mellett Franciaország, Belgium, Görögország, Törökország, Lettország, Japán, Ausztrália, Kína, Dél-Korea, Kanada, Argentína, Puerto Rico, Nigéria és Szenegál válogatottja várhatja a sorsolást.

A szervezõk a torna menetrendjét és helyszíneit is véglegesítették a FIBA-val történt egyeztetéseik alkalmával. Ez csak formalitás volt, de immár hivatalosnak tekinthetõ, hogy a csoportmeccseknek San Cristóbal de La Laguna városában a Pabellón Santiago Martin, míg Santa Cruz de Tenerifén a Palacio Municipal de Deportes „Quico Cabrera” rendezvényközpontok adnak otthont. Az egyenes kieséses szakasz meccseit a Pabellón Santiago Martin falai között rendezik.

A torna lebonyolítási rendje a 2014-es Világbajnokságon bevezetetthez hasonlóan alakul, ami azt jelenti, hogy összesen 9 nap alatt 40 meccset rendeznek majd. A szervezõk tájékoztatása alapján a 16 válogatottat négy darab négycsapatos csoportba fogják sorsolni. A csoportok elsõ helyezettjei automatikusan a negyeddöntõbe kerülnek. A második és a harmadik helyezettek pedig keresztbe játszanak a nyolc közé jutásért. Onnantól a klasszikus rendszerben zajlik a küzdelem, a negyeddöntõkkel, az elõdöntõkkel, illetve a helyosztókkal.

Hirdetés