Hirdetés
Archivum

Jövõre is együtt marad a mag a BEAC-nál:

:

Hirdetés

Bemutatta terveit a következõ évadra a BEAC-Újbuda együttese. A 14 fõs keretbõl tíz játékost meg tudott tartani a fõvárosi klub. Részletek a BEAC Sajtóközleményében.

Forrás: BEAC-Újbuda Sajtóközlemény

Eredményes évet zárt május végén csapatunk: legjobb színmagyar együttesként a kilencedik helyen zártuk az élvonalbeli küzdelmeket, Hepp Kupa arany, amatõr és junior bajnoki cím tette teljessé a legutóbbi szezont. A szakosztály vezetése számára egyértelmû volt a cél a szezon végén: együtt tartani az eredményesen szereplõ együttes gerincét.

Ennek megfelelõen már a szezon vége elõtt megkezdõdtek az egyeztetések játékosainkkal, melynek eredményeként a 14 fõs keretbõl tízen jövõre is fekete-fehér mezben pattogtatnak!

Meghosszabbította szerzõdését csapatunkkal a jelenleg Nantes-ban, a 3×3-as világbajnokságon szereplõ csapatkapitány, Süle Krisztina, az Universiade válogatott szûk keretébe bekerülõ Barnai Judit, a szintén Universiade válogatott Gocsman Ágota, a saját nevelésû György Tímea, és a nyár elején szakedzõi diplomát szerzõ Király Lili. Az U20-as válogatottban szereplõ Kocsis Fanni és a betegségei után gyógyuló László Boróka szerzõdésének második éve is életbe lép. Jövõre is fekete-fehérben küzd a pályán a legutóbbi szezonban három aranyat is gyûjtõ, U18-as válogatott Pusztai Petra, valamint az U23-as 3×3-as válogatott játékosa, Suppán Anna. Szintén a keret tagja a hosszú sérülés után tavasszal visszatérõ saját nevelésû játékosunk, Zana Klaudia.

A tavalyi együttesbõl távozik Pál Szandra és Szabó Flóra, akik más élvonalbeli együttesnél folytat-ják pályafutásukat. A két Csata-lány, Boros Dorka és Lelik Réka sem marad, Dorka visszatér a ter-vek szerint amatõr csapatot indító Csata DSE-be, Réka pedig azt jelezte a vezetõség felé, hogy más élvonalbeli klubnál folytatja pályafutását.

Visszatér ugyanakkor a BEAC kötelékébe az irányító Pusztai Sára, aki kislánya januári születését követõen már a tavasz végén bekapcsolódott csapatunk edzésmunkájába. Kettes posztra érkezik a szolnoki születésû, az elõzõ évadban a PINKK csapatában szereplõ Szabó Dóra, akit többen is jól ismernek, hiszen õ is tagja az U23-as 3×3-as válogatottnak. A tervek szerint négyes posztra érkezik még egy fiatal magyar kosaras, ennek ügyében már folyamatban vannak a tárgyalások a kiszemelt játékossal és klubjával.

Ahogy az a fentiekbõl is kiderül, a klub továbbra sem tér le a filozófiájaként vallott útról, vagyis kizárólag magyar, és zömében fiatal játékosokkal szeretnénk a jövõ évben is bizonyítani, hogy he-lyünk van a legjobbak között.

A csapat szakmai irányításáért a továbbiakban is Balogh Judit felel, aki az U18-as válogatottal jövõ héten kezdi meg a felkészülést a nyári világversenyekre. Segítõjeként most debütál másodedzõként az akítv pályafutásával a nyáron felhagyó Vajda Anna, aki jelenleg a többek között Kocsis Fannit soraiban tudó U20-as válogatott edzõjeként dolgozik.

Lányaink a nyári válogatott szereplések lezárultát követõen, augusztus második felében kezdik majd a közös felkészülést a 2017-2018-as idényre.

Hajrá BEAC!

A BEAC Újbuda jelenlegi kerete a 2017-2018-as szezonra:

– Barnai Judit
– Gocsman Ágota
– György Tímea
– Király Lili
– Kocsis Fanni
– László Boróka
– Pusztai Petra
– Pusztai Sára
– Süle Krisztina
– Suppán Anna
– Szabó Dóra
– Zana Klaudia

Hirdetés