Hirdetés
Archivum

Juhász Angéla interjú a BEAC honlapján:

:

Hirdetés

Ahogy arról részletesen beszámoltunk, hétfõn kezdõdik az U18/U19-es válogatott felkészülése. Az ELTE-BEAC Újbuda hivatalos honlapja ebbõl az alkalomból a válogatott kerettag játékosával Juhász Angélával készített interjút.

Fotó: ELTE-BEAC Újbuda / Girgász Péter

Fotó: ELTE-BEAC Újbuda / Girgász Péter

Forrás: ELTE-BEAC Újbuda hivatalos honlap

Holnap kezdi meg a felkészülést a nyári világversenyekre az U18-as válogatott. A keretben ott van junior csapatunk játékosa, Juhász Angéla is, aki a korosztályos döntõn nyújtott teljesítményével hívta fel magára a figyelmet. Angi rengeteget dolgozott és fejlõdött az idén és minden vágya, hogy beverekedje magát az utazó keretbe

„Bevallom, nagyon meglepõdtem, amikor újra szóba került a nevem a válogatottnál. Két éve már ott voltam a korosztályos keretben, de akkor nem sikerült bent maradnom, azóta pedig nem kaptam meghívást. Márciusban eljöttek a válogatott edzõi a pécsi döntõre, de nem kerestek újabb játékosokat már, mert megvolt a keret. Viszont, úgy tûnik, a jó teljesítményemmel mégis sikerült magamra felhívni a figyelmet, mert meghívtak a tavaszi szünetben tartott, illetve a három héttel ezelõtti összetartásra is, és most behívtak a bõ keretbe, aminek nagyon örültem.”

Angi az idei évben Vajda Nusi keze alatt dolgozott a junior csapatban, és az amatõrök között is rendre pályára lépett. „Rengeteget köszönhetek Nusinak, nagyon sokat dolgozott velem az idei évben. Egyénileg, sok apróságban sikerült elõrébb lépnem, fõleg a palánk alatt és csapatjátékban fejlõdtem. Hét éve kezdtem kosarazni itt, a BEAC-ban, akkor még irányító voltam, aztán a magasságom miatt egyre beljebb kerültem. Viszont egészen mostanáig inkább a kintrõl indított egy-egyek jellemeztek, meg kellett tanulnom a palánk alatt harcolni, keményebbnek lenni, beleállni az ütközésekbe.”

Bár a junior idény március közepén véget ért, Angi azóta is folyamatosan edzésben van. „Az amatõr bajnokság miatt nem álltunk le az edzésekkel, aztán amikor az
Nb1-es idény véget ért, csatlakoztak hozzánk a felnõtt keret fiatal játékosai, tõlük is rengeteget tanultam, sok tapasztalatot szereztem. Emellett egyéni edzéseim is voltak Nusival, és a juniorokkal még most is dolgozunk. Nem volt alkalmam pihenni, de így jobb is, hogy munkából vágok neki a válogatott felkészülésnek.”

A válogatott nyári felkészülése hétfõn, Székesfehérváron veszi kezdetét és nagyjából egy hónapot készülnek együtt a lányok a nyári világversenyek elõtt. „Ha jól tudom, az elsõ hétvégén még szünet lesz, de utána hétközben edzés, hétvégente felkészülési meccsek várnak ránk. Július 6-án kezdõdik az EB, és onnan egyenesen utazik tovább a csapat Thaiföldre, az U19-es világbajnokságra.”

Mindez azt is jelenti, hogy Angi számára a többieknél hamarabb ért véget az iskolai tanév. Jövõre érettségizik, idén pedig – két másik BEAC-os csapattársával, Somogyvári Dórival és Szakolczi Dorkával együtt – egy emlékezetes diákolimpiai utazással is gazdagabb lett. „Kijutottunk a csapattal a középiskolai világbajnokságra, Krétára, ahol kilencedikek lettünk. Óriási élmény volt, egy luxusszállodában laktunk, és bár napi 2-3 meccsünk volt, azért jutott idõ városnézésre, volt kulturális nap, és nagyon sok barátság köttetett az ott töltött napok alatt.”

A nyári terveket egyértelmûen a válogatott szereplés határozza meg – nem is kérdés, hogy Angi számára az elmúlt évad megkoronázása lenne, ha sikerülne bekerülnie az utazó keretbe. Ebben az esetben egészen július végéig úton lenne, de egyáltalán nem bánná, ha a nyara nagy részét a kosárlabdának kellene szentelnie. Még akkor sem, ha jövõre az érettségi mellett még komolyabb feladatok várják.

Angi rendszeresen feltûnt szurkolóként a felnõtt csapat mérkõzésein, és láthatta, a remek szezont produkáló együttesünkben a fiatalok számára bõven jut lehetõség. Õ a következõ, aki saját nevelésû játékosként kopogtat a felnõtt csapat kapuján, pozitív példát és motivációt adva ezzel utánpótlásunknak: akinél a tehetség sok munkával párosul, odaérhet a legjobbak közé.

„Év közben többször beszélgettünk Nusival arról, hogy mennyire fontos számomra a kosárlabda, mennyire szeretnék ezzel komolyan foglalkozni. Nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy idén tényleg elõrébb tudjak lépni, és ennek meglett az eredménye. Nemrég leültünk Balogh Bubuval, a felnõtt csapat vezetõedzõjével, aki elmondta, szeretné nekem megadni a lehetõséget, hogy az elsõ csapatban is bizonyítsak. Ez tényleg óriási lehetõség nekem, remélem, meg fogom tudni hálálni a bizalmat.”

Ebben mi is õszintén bízunk, elõtte azonban azért szorítunk, hogy Angi ki tudja harcolni a helyét az U18-as válogatottban! Sok sikert, Angi, szurkolunk neked!

Forrás: ELTE-BEAC Újbuda hivatalos honlap

Hirdetés