Hirdetés
USA

Juhász Dorka a Lisa Leslie díj jelöltjei között:

:

Fotó: UCONN

Hirdetés

Péntekről szombatra virradóra tette közzé az NCAA a 2023-ban Lisa Leslie-díjra jelölt játékosok tízes listáját. Ezzel a díjjal az évad legjobb magas játékosát jutalmazzák.

A jelöltek között Juhász Dorka is szerepel. A tavaszi csuklósérülése után az idei évadban kiemelkedő teljesítményt nyújt a UConn magyar végzőse. Eddig 15 mérkőzésen dupla-duplát – 15 pontot és 10.4 lepattanót – átlagolt. Mind a kettő karriercsúcs az esetében.

A jelöltek tízes listáját márciusban csökkentik öt főre. Közülük a díj névadója Lisa Leslie, illetve egy szakmai bizottság választja ki a győztest. Emellett a tengerentúli szurkolók is szavazatát is figyelembe veszik, amit egy online felületen adhatnak le.

A díjat 2018-ban hívták életre. Akkor A’ja Wilson (South Carolina) kapta az elismerést. Egy évvel később Megan Gustafsont (Iowa) díjazták, majd az elmúlt három évben Aliyah Boston (South Carolina) végzett az élen.

A 2023-as jelöltek Juhász Dorka mellett Quay Miller (Colorado), Mackenzie Holmes (Indiana), Monika Czinano (Iowa), Taiyanna Jackson (Kansas), Jessika Carter (Mississippi State), Alexis Markowski (Nebraska), Aliyah Boston (South Carolina) Elizabeth Kitley (Virginia Tech) és Bella Murekatete (Washington State).

Fotó: UCONN

Hirdetés