Hirdetés
USA

Juhász Dorka a UConn növendéke lesz:

:

Hirdetés

Hivatalossá vált, hogy Juhász Dorka az egyetemi kosárlabdázás egyik legjobb, legeredményesebb és legmagasabban jegyzett szakmai programjában pallérozódhat tovább. A UConn növendéke lesz, ahol a legendás Geno Auriemmával dolgozhat együtt.

Juhász Dorka ebben a szemeszterben fejezte be az alapképzést az Ohio State hallgatójaként és április elején jelentette be, hogy a hátralévő két évére él az intézményváltás lehetőségével. Minap pedig a UConn már kommunikálta is, hogy a szakmai programjukban folytatja.

A UConn közleményében Geno Auriemma egy kiemelkedő képességekkel rendelkező játékosként írta le Juhász Dorkát. A közös munkát várhatóan majd júniusban kezdik meg. A connecticuti szakmai programnak nagy szüksége volt az erősítésre Juhász Dorka posztján, mivel a lengyelek tehetsége Anna Makurat úgy döntött kilép a szakmai programból és profinak áll. A magyar játékos mellett még három újonc, Amari DeBerry, Caroline Ducharme és Azzi Fudd csatlakozik a UConn-hoz a következő szezontól.

A bejelentés alkalmával a UConn közleményében kiemelték Juhász Dorka eddigi egyéni elismeréseit, illetve azt is, hogy a közelmúltban véget ért szezonban 14.6 pontot és 11.1 lepattanót átlagolt.

Hogy mit jelent női kosárlabdában a UConn kötelékébe tartozni? Geno Auriemma együttese 1995 óta 21 alkalommal jutott a Final Four-ba és 11 bajnoki címet szerzett. A szakmai programból 20 olyan játékos került ki, akik a WNBA drafton az első körben keltek el és közülük öten 1/1-es voltak. Név szerint  Sue Bird (2002), Diana Taurasi (2004), Tina Charles (2010), Maya Moore (2011) és Breanna Stewart (2016).

Hirdetés