Hirdetés
USA

Juhász Dorka a WNBA Draft 15 meghívott játékosa között:

:

Fotó: WNBA

Hirdetés

Hétfőről keddre virradóra rendezik New Yorkban a WNBA 2023-as Draft-ját. A liga az esti órákban nyilvánosságra hozta annak a 15 játékosnak a névsorát, akiket hivatalosan is meghívtak az eseményre. Ez egy fontos állomás a játékosbörze felvezetésében, hiszen képet ad arról, hogy kiknek a játékjoga kelhet el a legjobb helyeken. Óriási elismerés, hogy Juhász Dorka is a meghívottak között szerepel.

Mint ismert, Juhász Dorka idén végez tengerentúli tanulmányaival. Három évadot töltött az Ohio State, majd kettőt az egyik legelismertebb szakmai program a UConn kötelékében. Utolsó szezonjában, amikor a UConn az országos rájátszásban a legjobb 16 között búcsúzott, 28 mérkőzésen lépett pályára. Mind a 28 találkozón kezdő volt és ezeken 33.4 perc alatt 14.5 pontot, 9.9 lepattanót és 3.1 gólpasszt átlagolt.

Ami a hétfői WNBA Draftot illeti, a tavalyi évhez hasonlóan New Yorkban a Spring Studios ad otthont az eseménynek. Ez egy jól ismert rendezvényhelyszín. Számtalan eseményt tartanak itt, talán a Tribeca Filmfesztivál az egyik legismertebb ezek közül.

A 15 meghívott játékosra sűrű program vár hétfőn. Részt vesznek a Empire State Building Lighting Ceremony elnevezésű eseményen. Ez nem más, mint amikor felkapcsolják New York ikonikus épületének díszvilágítását. Hétfőn estére ugyanis a WNBA jól ismert narancsságra alapszínében pompázik majd az Empire State Building. Ezt követően lesz majd egy elegáns “vörös szőnyeges bevonulás”, ami a WNBA esetében narancsságra szőnyeget jelent és utána jön a Draft.

Az első négy helyen az Indiana Fever, a Minnesota Lynx, a Dallas Wings és a Washington Mystics választhat. Ahogy az megszokhattuk, az első kört Cathy Engelbert, a liga kommiszárja vezényli és a Draftot az ESPN élőben közvetíti.

A meghívottak névsora:

Hirdetés
Hirdetés