Hirdetés
USA

Juhász Dorka játékengedélyét aktiválta a Minnesota Lynx:

:

Fotó: WNBA

Hirdetés

Ahogy arról beszámoltunk, kedden lezárult az olasz bajnokság 2024-es döntője. A Reyer Venezia 3-0-ra verte a Famila Schiót, ami egyben azt is jelentette, hogy Juhász Dorka számára véget ért az európai évad.

Válogatottunk kiválósága nem sokat pihenhetett, WNBA-s klubja a Minnesota Lynx bejelentette, hogy aktiválta a játékjogát. Dorka Taylor Soule helyére kerül a csapatban. Lesz azonban még egy változás a Lynx keretében, hiszen a gárda csütörtöki bajnokiján Diamond Miller térdsérülést szenvedett és a klub közleménye szerint “meghatározatlan időre” kiesett.

Juhász Dorka első európai idényében a Famila Schio színeiben 24 olasz bajnoki mérkőzésen 22 perc alatt 11,7 pontot, 7,4 lepattanót és 1,5 gólpasszt átlagolt.

Tavaly a WNBA-ben Dorka bekerült az évad legjobb újoncait felvonultató ötösbe. Akkor a Minnesota Lynx csapatában az alapszakaszban 38 mérkőzésen lépett pályára (27 alkalommal kezdőként). Ezeken 24.2 perc alatt 6.0 pontot, 6.5 lepattanót és 2.6 gólpasszt átlagolt. A rájátszásban a negyeddöntő három találkozóján 24 perc alatt 5.0 pont, 5.0 lepattanó és 2.7 gólpassz volt az átlaga.

A Lynx idén eddig három mérkőzést vívott, két győzelem és egy vereség a mérlegük. A csapatban Dorka csapattársa Bridget Carleton, aki Győrben csupaszív játékával kiváló benyomást tett a szurkolókra. Az Euroliga-győztes Fenerbahcéból pedig Napheesa Collier és Kayla McBride erősíti a Minnesotát. Dorkának két európai csapattársa lesz Cecilia Zandalasini és Olivia Époupa személyében, illetve az alakulatot erősíti a Maliból szármázó Sika Koné is, akinek van spanyol állampolgársága.

A Minnesota Lynx szombaton a New York Liberty-t fogadja.

Hirdetés