Hirdetés
USA

Juhász Dorkáék a Kent State vendégei lesznek:

:

Hirdetés

A vasárnapi hazai szezonnyitó után és a UConn elleni kiemelt érdeklődésre számot tartó mérkőzés között csütörtökről péntekre virradó az Ohio State Juhász Dorkával a soraiban a Kent State vendége lesz.

Messzire kell visszalapozni a történelemkönyvekben, ha az Ohio State és a Kent State egymás elleni mérkőzéseit szeretnénk csokorba gyűjteni. A két gárda utoljára 1981-ben mérte össze az erejét, amikor még az Ohio Association of Intercollegiate Sports for Women (OAISW) égisze alatt versenyeztek a felek. Jelenleg az Ohio State a Big10 Konferencia tagja, a Kent State pedig a Mid-American Konferenciában szerepel.

Mindkét csapatnak egy veresége van idén. Az Ohio State ezt éppen vasárnap szenvedte el az Ohio-tól. A vereség ellenére magyar szempontból egy speciális este volt, hiszen Juhász Dorka beállította a lepattanókat tekintve a karriercsúcsát. Egészen pontosan 16-ot ért el és emellett volt 9 szerzett pontja is. A Kent State múlt pénteken nagy pofonba szaladt bele az országosan 24. helyen rangsorolt Michigan gárdájától. Közel voltak ahhoz, hogy még egy vereségük legyen. A nyitó napon utolsó másodperces találattal verték az Aho Ninával felálló Duquesne-t.

Juhász Dorka kiemelkedő szezonkezdetét – 12.3 pontot, 10.7 lepattanót átlagol – sokszor kiemeltük itt lapunkban is. A Big10 Konferenciát alkotó csapatok játékosait nézve egyedül a magyar tehetség átlagol 10 lepattanó felett. Ennél többet talán nem is kell mondani.

Összességében is jó szezont fut az Ohio State. Elkerülhetetlenül a támadójáték érdemei szerepelnek a címlapokon. A Big10 csapatai közül a hatodik legjobb mezőnymutatóval rendelkeznek, de idén a védekezést is érdemes kiemelni. Például a Big10 mezőnyét alkotó gárdákat nézve az Ohio State ellen értékesítették a riválisaik a legrosszabb százalékkal a triplákat. Általánosságban is azt lehet mondani, hogy a tavalyinál jóval egységesebb gépezetként működnek. Az irányító Janai Crooms például legutóbb karriercsúcsot ért el 12 gólpasszával és hatot átlagol egyébként is.

A Kent State kiemelkedő támadó-potenciállal rendelkezik. A teljes kezdő Asiah Dingle (15.0 pont), Katie Shumate (14.8), Nila Blackford (12.3), Lindsey Thall (12.3) és Megan Carter (10.0) kétszámjegyű pontot átlagol. Az előbb kiemelt jó védekezés teremthet esélyt az idegenbeli győzelemre.

Fotó: Ohio State WBB

Hirdetés