Hirdetés
Archivum

Juhász Dorkáék a Morehead State ellen kezdenek a WNIT fõtábláján



:

:

Hirdetés

Szerdáról csütörtökre virradóra megkezdi szereplését a WNIT országos 64-es fõtábláján az Ohio State. Juhász Dorkáék a Morehead State csapatát fogadják.

Fotó: Ohio State

Fotó: Ohio State

Ahogy arról hírt adtunk, a WNIT nagyon leegyszerûsítve az NCAA Divízió I-es nõi kosárlabda bajnokságának fõtáblájáról lemaradó 64 legerõsebb gárdáját vonultatja fel. Óriási presztízsû a sorozat, melynek végjátékát már minden évben országos médiafigyelem övezi. Az Ohio State egy magasan jegyzett szakmai program, mely többségében a legjobbak között mutathatta meg magát a rájátszásban. Erre most nem nyílt lehetõség a Big Ten Konferencia rájátszásában elveszített negyeddöntõ után. A WNIT küzdelmeiben másodszor vannak ott. A 2001-es bemutatkozás extrán sikerült, hiszen akkor elhódították a trófeát. New Mexico adott otthont akkor a döntõnek, ahol 18 ezer nézõ elõtt utolsó másodperces büntetõkkel nyertek.

Fotó: Ohio State

Fotó: Ohio State

Már a Big Ten rájátszásának felvezetésében is kiemeltük, hogy megfiatalított keretével nem fut rossz szezont az Ohio State. Itthon is nagy médiafigyelmet kapott, hogy Juhász Dorka remek teljesítménnyel debütált. Az irányító Carmen Grande és mellette kettes poszton Carly Santoro is kiemelkedõt hozott. Mind a három elõzõekben méltatott játékos egyéni elismerésekben részesült. Egy másik újoncot Janai Crooms-ot is kell emelni, aki az utolsó 17 találkozóból 16 alkalommal több, mint 9 pontot ért el. Az Ohio State egy szervezetten védekezõ, a festékben hatékonyan dolgozó csapat benyomását keltette idén. Kevesebb, mint 65 pontot engedélyeztek riválisaiknak a meccseiken. A keret fiatalságából adódik a hullámzóbb csapatteljesítmény és a 14/14-es gyõzelem/vereség mutató.

Komoly potenciál van az Ohio State gárdájában és a WNIT igazán ezért nagy lehetõség. Itt ugyanis kisebb teherrel játszva, mégis minõségi ellenfelekkel mérkõzve lehet valódi téthelyzetben kipróbálni magukat. A Morehead State az Ohio Valley Konferenciában szerepel. A szezonban eddig 23 gyõzelem és mindössze 10 vereség a mérlegük. A szakmai program fennállása során ez a második legjobb mutatójuk. Beharangozónk végén látható az összehasonlító statisztikai. Valamivel jobbak a Morehead State mutatói, de más ellenfelekkel mérték össze az erejüket, mint az Ohio State. Igaz ez minõségre, játékstílusra egyaránt. Nehéz tehát ilyen szempontból egymás mellé tenni a feleket. Ráadásul mindössze harmadszor találkoznak a gárdák, az elsõ kettõre 1982-ben és 1983-ban került sor.

Juhász Dorka statisztikái az idei évadból

A csapatok összehasonlító statisztikája
 

Hirdetés