Hirdetés
USA

Juhász Dorkáék a Nebraska vendégei lesznek:

:

Hirdetés

Vasárnap egy közvetlen riválisnál vendégeskednek Juhász Dorkáék. Az Ohio State a Nebraska otthonában lép pályára.

Vasárnap az NFL nagydöntő, a SuperBowl napja. Ez az Egyesült Államok legnézettebb sporteseménye, már-már ünnep. Az Ohio State honlapja úgy mutatja be a Nebraska otthonában lejátszásra kerülő találkozót a csapat szurkolóinak, hogy egy kiváló felvezetés lehet az esti nagy meccshez. Ezzel nehéz is vitatkozni, miután közvetlen riválisok csatáját követhetjük.

A BigTen Konferenciában a Nebraska 5/5, az Ohio State 4/5-ös mutatóval áll. A két csapat idén kétszer találkozik, ez az első összecsapásuk. Mindkét gárda ráadásul vereségből érkezik a vasárnapi mérkőzésre. A Nebraska a Minnesotától kapott ki, az Ohio State a Maryland gárdájával szemben maradt alul. Sorozatban a csütörtöki volt a csapat második elveszített találkozója. A szakmai program honlapja is felhívja a figyelmet, hogy először kerülhetnek hármas vereség-sorozatba. Lélektanilag, az önbizalom szempontjából nagyon fontos lenne ezt elkerülni. Emiatt is komoly a tét.

Az Ohio State és Nebraska 18 alkalommal találkozott eddig. Amióta a Nebraska 2011-ben csatlakozott a Big Ten Konferenciához, azóta rendszeresek az egymás elleni derbik.

Csütörtökön a Maryland ellen a 65 mezőnykísérletéből mindössze 22 lett sikeres az Ohio State-nek. Magyar szempontból annyit mindenképpen érdemes kiemelni, hogy ebből ötöt Juhász Dorka értékesített. 13.1 pont és 8.4 lepattanó átlaggal mindkét mutatóban továbbra is csapata legjobbja ebben a szezonban. Nagyon fontos, hogy az utolsó hét meccsből öt alkalommal Juhász legalább két triplát jegyzett. Összesen 20 alkalommal volt eredményes távolról ezen fellépések során. Még tovább növelheti játéka sokszínűségét ezzel.

Fejfájást okozott csütörtökön a 20 eladott labda és az, hogy ezek után 28 pontot ért el a Maryland.  Amire viszont lehet építeni az a 19 támadó-lepattanó és a második esélyből elért 13 pont. Kiemelt fontosságú lesz vasárnap a palánk alatti csata. A Nebraska ugyanis Kate Cain személyében egy feltörekvő centert tudhat a soraiban, aki közel van ahhoz, hogy a szakmai programjukban a kiosztott blokkokat tekintve több rekordot is megdöntsön. A teljes szezont nézve 9 pont, 7.3 lepattanó az átlaga. A pontokért Leigha Brown és Sam Haiby felel még náluk. Jó szerkezetű csapat, egy kicsivel talán rutinosabbak is, mint az Ohio State. Ugyanakkor a fontos mutatókban az Ohio State valamivel jobban áll és bízzunk benne, hogy ezt a pályán is sikerül érvényesíteni.

 

Hirdetés