Hirdetés
USA

Juhász Dorkáék fontos rangadót vívnak:

:

Hirdetés

Az Ohio State csütörtökről péntekre virradóra a Maryland alakulatát fogadja. Nagy a tét, miután a vendégek szeretnék tartani a lépést az élbollyal, Juhász Dorkáék pedig azért küzdenek, hogy javítsanak jelenlegi kereken 50%-os mutatójukon és versenyben maradjanak a konferencia középmezőnyét tekintve.

A két csapat rivalizálása nagy múltra tekint vissza. Elég annyit mondani, hogy a Big Ten elmúlt két győzteséről van szó. Két éve az Ohio State, tavaly pedig a Maryland ünnepelhetett. Az örökmérleg 9 vereség és 6 győzelem Juhász Dorkáék szempontjából. Legutóbb január 6-án találkoztak a felek és akkor a Maryland a negyedik negyed 13-0-s futásával biztosította be a sikerét.

Fotó: Twitter.com/OhioStateWBB

Az Ohio State a hétvégén nem lépett pályára. Azt megelőzően az Iowa vendégei voltak, ahol magasabban jegyzett riválisukat remek játékkal szorongatták meg. Juhász Dorka volt ennek a motorja: 22 pontot ért el és karriercsúcsát beállítva 16 lepattanót jegyzett. Ki kell emelni a kispadról érkező 26 pontot, a második esélyből elért 17 pontot, a 16 gólpasszt és az 5 szerzett labdát. Ezekkel az erőségekkel lehet esély egy újabb országosan top25-ben rangsorolt ellenfelet legyőzni. Korábban a Louisville, a Minnesota és a Michigan ellen már összejött ez a bravúr.

A Maryland az elmúlt öt mérkőzését megnyerte. A keretükből hatan átlagolnak 9.6 pont felett. Kaila Charles a legismertebb játékosuk. A szezon előtti szavazások alkalmával a Big Ten legjobbjának várták a szakemberek. Jelenleg 14.3 pontot átlagol. A január eleji meccsen 28 pontot ért el az Ohio State ellen. A harmadik legmagasabb szerzett labda átlaggal rendelkeznek országosan. Ez a mutatójuk 13.2, ami jól mutatja, hogy milyen nehéz ellenük játszani. A szerzett pontokban és a támadó-lepattanókban is top10-ben találhatóak.

Ráhangolósként Juhász Dorka néhány szép megmozdulása az előző találkozóról:

Hirdetés