Hirdetés
USA

Juhász Dorkáék is megkezdik a Big Ten rájátszását:

:

Hirdetés

Csütörtökről péntekre virradóra megkezdi szereplését a Big Ten rájátszásában az Ohio State. Juhász Dorkáék ellenfele Indianapolisban a Minnesota lesz.

Az Ohio State 11 alkalommal játszott döntőt a Big Ten Konferenciában és abból hatszor (1982, 2006, 2009, 2010, 2011, 2018) nyerni is tudtak. Idén a hatodik kiemeléssel fordultak a play-off-ra. Ennek jelentősége, hogy az első körben nem kellett pályára lépniük. A Minnesota eközben a Penn State együttesét verte 85-65-re.  Mindössze ez a második alkalom, hogy az Ohio State hatodik kiemelt, az első ilyen 1996-ban volt és párhuzam, hogy akkor is a Minnesota jött szembe ellenfélként. Sikerült őket legyőzni és bízzunk benne, hogy ebben is ismétlődik a történelem.

Az Ohio State összességében bizakodva készülhet a nyitányra. A februári kilenc meccsükből hetet megnyertek. Ezeknek tevékeny részese volt Juhász Dorka, aki az utolsó négy meccsén dupla-duplát ért el. A teljes szezont nézve 13.3 pont és 9.1 lepattanó átlagot teljesített. Ezzel csapatában a szerzett pontokat és a lepattanókat tekintve is a legmagasabb átlagot jegyezte. A Big Ten első ötösébe is beválasztották.

A csapatok már kétszer találkoztak idén. December 31-én 66-63-ra nyert Minnesopolisban az Ohio State, február 14-én 99-76-ra. Az egy extra meccs lett 55%-os mezőnymutatóval, 10 triplával és a festékből 42 pontot értek el, melyre a Minnesotának nem volt válasza. Ezekkel az erényekkel ezúttal is nagy favoritok lesznek.

Hirdetés