Hirdetés
USA

Juhász Dorkáék szupervasárnapja:

:

Hirdetés

Korábban már beszámoltunk arról, hogy az Ohio State 15 pontos hátrányból felállva fontos meccset nyert a Maryland otthonában. Juhász Dorkáék sikeréről az intézmény honlapja közölt egy részletes visszatekintő összeállítást és egy videós összefoglalót.

Az Ohio State 80-74-es győzelméből Juhász Dorka 37 perc alatt 12 ponttal, 13 lepattanóval és 5 szerzett labdával vette ki a részét. Ez volt a szezonban a negyedik dupla-duplája. Az öt szerzett labda pedig karriercsúcsot jelent. Az Ohio State keretében összesen hárman értek el dupla-duplát. A szakmai program történetében ilyen meccsre mindössze egyszer volt példa, még 2015. február 21-én az Iowa elleni 100-82-es győzelem alkalmával.

A vasárnapi volt a csapat második idegenbeli hosszabbításos sikere. Korábban a Cincinnati-t is ráadásban múlták felül saját közönsége előtt. Ez az olyan első szezonja a csapatnak, amikor két idegenbeli hosszabbításos győzelme van.

A 15 pontos hátrányból való talpra állás a második legnagyobb ilyen bravúr a szakmai program történetében. Tavaly január 17-én a Penn State ellen volt egy 18 pontos fordításuk Juhász Dorkáéknak és akkor is hosszabbítás után sikerült nyerni.

Csapatszinten 64 lepattanóval zártak, amivel beállították a szakmai program csúcsát: 2017. novemberében a Stanford volt ellen volt egy olyan mérkőzése az Ohio State-nek, amikor 64 lepattanót rögzítettek a statisztikai lapra. Amióta 1981-ben csatlakozott az intézmény az NCAA versenyrendszeréhez, ennél többet nem sikerült elérni. A jegyzőkönyveket nézve 1978-ból találtak egy 78 lepattanós meccset, de azok még sok tekintetben más idők voltak.

Az Ohio State legközelebb csütörtökről péntekre virradóra az Illinois ellen lép pályára.

Összefoglaló

Fotó: ohiostatebuckeyes.com

Hirdetés