Hirdetés
USA

Juhász Dorkát a Naismith-díj 50 kiemeltje között:

:

Hirdetés

Óriási megtiszteltetés érte Juhász Dorkát. Az Ohio State szakmai programjának magyar tehetsége felkerült arra az 50 játékost felvonultató listára, akiket a Naismith-díjra esélyesnek tartanak a tengerentúli szakemberek – olvasható az intézmény honlapján.

A Jersey Mike’s Naismith Trophy Watch List 50 nevet tartalmaz. A szezon közben – hagyományosan február elején – 30 játékos marad versenyben az elismerésért. Márciusra ez a névsor 10 főre csökken és ezt követően tavasszal hirdetik ki a győztest, aki tavaly Sabrina Ionescu volt.

Nem ez az első elismerése idén ősszel Juhász Dorkának. Lapunkban is beszámoltunk arról, hogy a Big Ten Konferencia évad előtti szavazásán a szakemberek és a szakírók is beválasztották a konferencia legjobb csapatába a magyar játékost.

A Rátgéber Akadémia növendéke a harmadik szezonját kezdi az Egyesült Államokban. A magyar tehetség az első két évében a szerzett pontokban és lepattanókban is vezette a csapatát. Tavaly 13.2 pontot és 9.4 lepattanót átlagolt, miközben 10 dupla-duplát ért el.

Fotó: Ohio State WBB Twitter

Hirdetés