Hirdetés
USA

Juhász Dorkát köszöntötték a UConn legutóbbi mérkőzése előtt:

:

Fotó: theuconnblog.com

Hirdetés

Egy mérföldkövet maga mögött hagyott Juhász Dorka az NCAA-ben: A Rátgéber Kosárlabda Akadémia növendéke megdobta az 1000. pontját, ennek alkalmából Geno Auriemma vezetőedző köszöntötte a Creighton elleni hazai bajnoki előtt.

Tavaly decemberben már ezredesként edzett Rátgéber Kosárlabda Akadémián a UConn Huskies magyar csillaga, Juhász Dorka: azt a bizonyos ezredik pontot az UCLA elleni bajnokin szerezte, amelyet 71-61-re megnyertek. Nagyon jól játszott ezen a mérkőzésen, sokat tett a közösbe, hiszen dupla-duplával zárt (tőle ez már abszolút megszokott), 16 pontot és 16 lepattanót szerzett – nem mellesleg az összes mezőnykísérletéből betalált!

A Creighton elleni hazai bajnoki előtt Geno Auriemma vezetőedző köszöntötte az amerikai női egyetemi bajnokságban elért 1000. pontja kapcsán: a díj egy egyedi, erre az alkalomra készített, felirattal ellátott kosárlabda volt. A UConn ezt a meccset is megnyerte (63-55), így győzelemmel indította a 2022-es esztendőt, Dorka pedig tízzel ismét növelte pontjai számát.

A Huskies számára nem volt könnyű az elmúlt néhány hét, ugyanis betegségek miatt sorra elmaradtak a mérkőzései. Akadémiánk növendéke azért sietett vissza december 25-én, mert 29-én meccsük lett volna – ezt a bajnokit, és még további hármat is elhalasztottak. Az utolsó mérkőzésüket december 19-én játszották le, azóta most, január 9-én tudtak először pályára lépni.

S ha már szóba került a Huskies legendás vezetőedzője, meg kell jegyezni, hogy két nap múlva, január 13-án az I. Nemzetközi Kosárlabda Konferencián köszönthetjük, amelyre Pécsett, a Nemzeti Kosárlabda Akadémián kerül sor. Az Egyesült Államok női válogatottjával kétszeres olimpiai és világbajnok Geno Auriemma 11 órakor jelentkezik be Amerikából, s tart online előadást „The New Era of Women’s Basketball – the Pros and Cons of the Modern Game” címmel!

Hirdetés